Με δάκρυα στα μάτια υποδέχθηκαν τον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

ipodoxi fillipoupoli-2

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Λαμπρή υποδοχή στο λείψανο του Αγίου Νικολάου επεφύλαξε πριν από λίγο, κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλιππουπόλεως της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Να αναφερθεί ότι το ιερό λείψανο έφτασε στην Βουλγαρία με ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου κ. Νικηφόρου, το οποίο σπάνια εξέρχεται από την Μονή, και το μετέφερε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίνας, το οποίο τοποθετήθηκε σε ειδικό προσκυνητάρι προς αγιασμό των πιστών.

Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ακολούθησε η προσφώνηση του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, ο οποίος για ακόμη μια φορά ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την μεταφορά του Ιερού Λειψάνου.

"Είμαστε συγκινημένοι που σας έχουμε κοντά μας Πανιερώτατε, και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την μεγάλη αυτή ευλογία που κάνατε για την Μητροπόλη μας", πρόσθεσε ο κ. Νικόλαος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως απευθυνόμενος προς το πλήθος, τόνισε ότι ένας Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει να σου παίρνουν τους ναούς και τα μοναστήρια.

Αμέσως μετά ακολούθησε η αντιφώνηση του Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαϊα, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική νίκη του Μητροπολίτη Νικολάου για την Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης.

"Έτσι όπως σας επεστράφει το Ιερό προσκύνημα των Αγώων Κηρύκου και Ιουλίτης έτσι να ευχεστε όπως επιστραφεί στην Εκκλησία της Κύπρου και το Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Αχειροποιήτου στον Καραβά της Κερυνείας, μαζί με όλες τις κατεχόμενες εκκλησίες και μοναστήρια μας", ανέφερε συγκηνιμένος ο κ. Ησαϊας.

Κλείνοντας τόνισε: "Στην Παναγία Σεβασμιώτατε βαπτίστηκα Ορθόδοξος Χριστιανός και από την Αγία Τράπεζα της Μονής κοινώνησα για πρώτη φορά τα άχραντα μυστήρια! Τώρα η Αγία Τράπεζα και ο Ναός είναι γραφεία και τουαλέτες του τουρκικου στρατού. Εύχομαι μια μέρα να λειτουργήσω στην Παναγία..."

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ:

ipodoxi fillipoupoli-1

ipodoxi fillipoupoli-3

ipodoxi fillipoupoli-4

ipodoxi fillipoupoli-5

ipodoxi fillipoupoli-6

ipodoxi fillipoupoli-7

ipodoxi fillipoupoli-8

ipodoxi fillipoupoli-9

ipodoxi fillipoupoli-10

ipodoxi fillipoupoli-11

ipodoxi fillipoupoli-12

ipodoxi fillipoupoli-13

ipodoxi fillipoupoli-14

ipodoxi fillipoupoli-15

ipodoxi fillipoupoli-16

ipodoxi fillipoupoli-17

ipodoxi fillipoupoli-18

ipodoxi fillipoupoli-19

ipodoxi fillipoupoli-20

ipodoxi fillipoupoli-21

ipodoxi fillipoupoli-22

ipodoxi fillipoupoli-23

ipodoxi fillipoupoli-24

ipodoxi fillipoupoli-25

ipodoxi fillipoupoli-26

ipodoxi fillipoupoli-27

ipodoxi fillipoupoli-28

ipodoxi fillipoupoli-29

ipodoxi fillipoupoli-30

ipodoxi fillipoupoli-31

ipodoxi fillipoupoli-32

ipodoxi fillipoupoli-33

ipodoxi fillipoupoli-34

ipodoxi fillipoupoli-35

ipodoxi fillipoupoli-36

Εμφανίσεις: 51492
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!