Εορτασμοί για τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ (Σομπόλεφ) στην Σόφια

IMG 4229

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Όλα είναι έτοιμα στην Βουλγαρία για τον εορτασμό της 65ης επετείου από την κοίμηση (26 Φεβρουαρίου 1950) του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ Σομπόλεφ.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την 65η επέτειο θα πραγματοποιηθούν από αύριο Παρασκευή 13 μέχρι Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, τις οποίες διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σόφια.

Την Παρασκευή θα τελεστεί Θεία Λειτουργία ενώ το βράδυ αγρυπνία και δέηση στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος εκοιμήθη την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις και προβολή ντοκιμαντέρ για το έργο και την ζωή του, καθώς και συλλείτουργο την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Σήμερα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στη Σόφια αφίχθη επίσημη αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σαράτωφ Λογγίνο και κληρικούς του Πατριαρχείου.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βάρνας κ. Ιωάννης, ο Επίσκοπος Βρανίτσης Γρηγόριος και εκπρόσωποι του Πατριάρχειου Μόσχας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Σομπόλεφ (1881-1950) ήταν κόσμητορας της Ρωσικής Εκκλησίας στη Σόφια και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Μετά την κοίμησή του έχουν καταγραφεί πολλά θαύματα από μαρτυρίες πιστών, ενώ ήδη συλλέγονται στοιχεία για την αγιοκατάταξή του.

1202157

Εμφανίσεις: 38223
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!