Ένας χρόνος από την κοίμηση του Μητροπολίτη Νευροκοπίου Ναθαναήλ (ΦΩΤΟ)

neurokopiou-1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Νευροκοπίου κυρού Ναθαναήλ.

Ο μακαριστός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Νοεμβρίου 2013 ημέρα που  συμπλήρωνε το 61ο έτος της ηλικίας του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "Αλεξαντρόφσκα" μετά από σοβαρά προβλήματα  υγείας.

Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβ.  Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ.

Επίσης συλλειτούργησαν πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, καθώς επίσης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ.  Παύλος από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο νυν Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ, τελέσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της  ψυχής του προκατόχού του κυρού Ναθαναήλ.

Για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ναθαναήλ μίλησε και ο Μητροπολίτης Δράμας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "ο  αείμνηστος μητροπολίτης Ναθαναήλ ήταν ψηλό και εύφορο δέντρο. Αυτό το δέντρο είχε πολύ βαθιές ρίζες που το βοήθησαν να  φτάσει τόσο ψηλά - την βαθιά πίστη και την αγάπη του για τον Θεό".

"Ένας από τους καρπούς αυτού του δένδρου είναι και ο διάδοχος του Μητροπολίτης Σεραφείμ, αλλά και άλλοι Επίσκοποι, και  άλλα πνευματικά του παιδιά" πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δράμας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Παύλος ανέφερε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Ναθαναήλ ήταν ίσως ο πιο γνωστός και αγαπητός  Επίσκοπος στην Ελλάδα.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: "Όσο για εσάς τα πνευματικά του παιδιά, το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι  απλά να ακολουθήσετε το παράδειγμά του, να αποκτήσετε την βαθιά του πίστη και την αγάπη που είχε για τον Θεό και τον  άνθρωπο ανεξαρτήτως εθνικότητος και χρώματος."

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στο Ναό της Κοιμήσεως, υπογραμμίζοντας ότι "είμαστε όλοι μάρτυρες των έργων του, όλοι γνωρίζαμε ότι δεν είχε τίποτα δικό του, έφυγε από τον κόσμο αυτό μόνο με την βαθιά πίστη και τα έργα."

Τέλος οι Αρχιερείς τέλεσαν στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Νευροκοπίου Ναθαναήλ ιερό τρισάγιο.

neurokopiou-2

neurokopiou-3

neurokopiou-5

neurokopiou-4

Εμφανίσεις: 70755
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!