Εξελέγησαν οι δύο υποψήφιοι για την Μητρόπολη Νευροκοπίου

mel-mpran-2

Γράφει ο Αλεξέι Σταμπολώβ

Τους τιτουλάριους Επισκόπους Μελενίκου Σεραφείμ (με 30 ψήφους από 30) και Μπρανίτσας Γρηγόριο (με 28 ψήφους) εξέλεξαν σήμερα, Κυριακή, στο Άνω Νευροκόπι (Γκότσε Ντέλτσεφ) οι επισκοπικοί εκλέκτορες ως επίσημους υποψηφίους για τη Μητρόπολη Νευροκοπίου (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο Τοποτηρητής του Μητροπολιτικού Θρόνου, ο Μητροπολίτης Βιδινίου Δομετιανός.

Η κανονική εκλογή θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, όταν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα πρέπει να ορίσουν ποιος από τους δύο θα αναλάβει την έδρα στη θέση του φιλέλληνα και ελληνομαθή Μητροπολίτη Νευροκοπίου μακαριστού κυρού Ναθαναήλ, ο οποίος εκοιμήθη στις 16 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι και οι δυο υποψήφιοι είναι πνευματικά αναστήματα του π. Ναθαναήλ.

Ο Επίσκοπος Μελενίκου Σεραφείμ (γεν. 1974, χειροτονία 18-12-2011) ήταν βοηθός Επίσκοπός του και ταυτόχρονα Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο χωριό Ρόζεν, όπου και διέμενε μέχρι την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Σόφιας και του Πανεπιστημίου Δασοπονίας Σόφιας.

Ο Επίσκοπος Μπρανίτσας Γρηγόριος (γεν. 1970, χειροτονία 29-10-2010) είναι απόφοιτος του Θεολογικού Σεμιναρίου Σόφιας και της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ (1999).

Διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Σόφιας (2007-2010) και δεύτερος βοηθός Επίσκοπος της ίδιας Μητρόπολης μέχρι τον διορισμό του ως Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τρογιάν (20-2-2011).

Εμφανίσεις: 105168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!