Πατριάρχης Βουλγαρίας: «Ο Θεός είναι για εμάς καταφύγιο»

Patriarch-Neofit-blessing

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

"Η επίγεια ζωή είναι η αρχή της αιωνιότητας και η αρχή του χρόνου που μας δόθηκε από τον Θεό για την πνευματική ανάπτυξη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος, από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, πρόσθεσε: "Εμείς πρέπει να εκτιμούμε κάθε στιγμή και να ζούμε έτσι ώστε κάθε μέρα να πλησιάζουμε πιο κοντά στον Θεό."

Ο κ. Νεόφυτος αναφέρθηκε και στην σημερινή εποχή, υπογραμμίζοντας ότι "ο σύγχρονος άνθρωπος νομίζει πως μόνο από αυτόν εξαρτάται, αν θα είναι ευτυχισμένος η δυστυχησμένος, υγιής η άρρωστος και αν θα είναι επιτυχημένος η όχι."

"Η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν είναι όλα στο χέρι μας", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

Επίσης κάλεσε όλους να ευχαριστούν τον Θεό για τις ευεργεσίες του, για την παρηγοριά που δίνει στην ψυχή μας, αλλά και για όλες τις δοκιμασίες που ίσως έρθουν στην ζωή μας.

"Να έχουμε πίστη και ελπίδα στον Θεό! Κανένας από εμάς δεν γνωρίζει τι θα του φέρει ο νέος χρόνος, γι αυτό ας αφεθούμε στο θείο θέλημα", συμπλήρωσε ο κ. Νεόφυτος.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Βουλγαρίας τόνισε: "Να τηρούμε την διδασκαλία του Θεού και να προσευχόμαστε σ΄αυτόν κάθε στιγμή. Ας ελπίζουμε στο έλεος του, διότι μόνο αυτός είναι το καταφύγιο."

Εμφανίσεις: 81248
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!