Εξελέγησαν οι δύο υποψήφιοι για την Μητρόπολη Βάρνας

barna

Γράφει ο Αλεξέι Σταμπολώβ

Τους Επισκόπους Ζνεπόλεως Ιωάννη (με 22 ψήφους από 30) και Μελενίκου Σεραφείμ (με 19 ψήφους) εξέλεξαν σήμερα, Κυριακή, οι επισκοπικοί εκλέκτορες ως επίσημους υποψηφίους για τη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας (Πατριαρχείο Βουλγαρίας).

Η κανονική εκλογή θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου και τότε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα πρέπει να ορίσουν ποιος από τους δύο θα αναλάβει την έδρα στη θέση του φιλέλληνα μακαριστού Μητροπολίτη Βάρνας Κυρίλλου, ο οποίος απεβίωσε με τραγικό τρόπο στις 9 Ιουλίου.

Ο Επίσκοπος Ζνεπόλεως Ιωάννης (γεν. 13-2-1969) είναι βοηθός Επίσκοπος της Ι.Μ. Σόφιας και του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου.

Ο Επίσκοπος Μελενίκου Σεραφείμ (γεν. 4-7-1974) ήταν βοηθός Επίσκοπος του, επίσης, φιλέλληνα και ελληνομαθή Μητροπολίτη Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος κοιμήθηκε στις 16 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι σημερινές εκλογές διεξάγονται εξ αναβολής, καθώς οι προηγούμενες, στις 17 Νοεμβρίου, ακυρώθηκαν λόγω παρατυπιών κατά την εκλογική διαδικασία.

Εμφανίσεις: 108557
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!