Ο Πατριάρχης Νεόφυτος για την ''παραίτηση'' του Φιλιππουπόλεως Νικολάου

boulgarias-plovdiv

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τις δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου για τα περί παραιτήσεως, σχολίασε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Νεόφυτος.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Νικόλαος την ημέρα των ονομαστηρίων του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αν ο Πατριάρχης η κάποιος από τους Μητροπολίτες θελήσουν την παραίτηση του, αυτός είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Νικολάου, τόνισε: "Για να γίνει μια παραίτηση υπάρχει μια σειρά κατά τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Βουλγαρίας."

"Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως δεν έχει πραγματική επιθυμία να παραιτηθεί", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη ο Μητροπολίτης Νικόλαος, ήθελε με τον τρόπο αυτό να πει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του Μητροπολίτη Βάρνας κ. Κυρίλλου, κάτι το οποίο ισχύει.

Πάντως να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Νικόλαος, εκφράζει την επιθυμία να παραιτηθεί.

Πολλοί θυμούνται όταν ήταν ακόμα Επίσκοπος στη Σόφια, συχνά έλεγε στον μακαριστό Πατριάρχη Μάξιμο πως είναι έτοιμος αν χρειαστεί να παραιτηθεί.

Εμφανίσεις: 88422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!