Τρισάγιο και μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Νευροκοπίου (ΦΩΤΟ)

tafos1

Του Σπύρου Αργυρού

Δυο περίπου μήνες μετά την πραγματοποίηση της 6ης Διορθόδοξης Συνάντησης του Δικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών, στο Άνω Νευροκόπι Βουλγαρίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, επέστρεψε αυτή τη φορά για να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Νευροκοπίου κυρού Ναθαναήλ.

Ένδακρυς ο Θεοφιλέστατος, κάτω από συνεχή βροχή, μπροστά στον κατάσπαρτο από λουλούδια τάφο, ευχήθηκε όπως ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός, αναπαύσει εν χώρα ζώντων τον κεκοιμημένο Ιεράρχη, η απώλεια του οποίου είναι δυσαναπλήρωτη.

Στενοί συνεργάτες του Μητροπολίτη Ναθαναήλ, όπως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελενίκου κ. Σεραφείμ και ο καθηγητής Ιβάν Δημητρώφ, παρέστησαν μεταξύ άλλων στο Τρισάγιο.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες πιστοί σπεύδουν καθημερινά στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Νευροκοπίου και γονατίζουν μπροστά στον τάφο του μακαριστού ποιμενάρχη τους, για ν’ ανάψουν ένα κερί και να αποθέσουν λίγα λουλούδια.

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μελενίκου κ. Σεραφείμ, τέλεσαν αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Θεοτόκου στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ (Blagoevgrad) της Βουλγαρίας.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε η χορωδία του πρωτοψάλτη Ιωάννη Παπαχρόνη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι δυο Επίσκοποι τέλεσαν το εννιαήμερο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Ναθαναήλ, στην παρουσία μελών της οικογένειάς του και πλήθος πιστών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος ευχήθηκε όπως ο Κύριος αναδείξει έναν άξιο συνεχιστή του έργου του Μητροπολίτη Ναθαναήλ, ο οποίος είχε αναλώσει τη ζωή του υπέρ της τήρησης του ευαγγελικού λόγου. 

«Είμαι σίγουρος» υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος, «ότι η ψυχή του πολυσέβαστού μας Δεσπότη, βρίσκεται στους κόλπους του Αβραάμ και ότι από εκεί πρεσβεύει για όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε».

Να σημειωθεί ότι η φιλοξενία της Μητρόπολης Νευροκοπίου και ιδίως του Επισκόπου Σεραφείμ προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας και τη συνοδεία του ήταν περισσότερο από αβραμιαία.

tafos3

tafos4

mnimosyno1

mnimosyno3

mnimosyno8

mnimosyno4

Εμφανίσεις: 86161
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!