Το ''ύστατο χαίρε'' στον Μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλο (ΒΙΝΤΕΟ)

barna-neotfitos

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Χιλιάδες πιστοί αποχαιρέτησαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου, τον μακαριστό Μητροπολίτη Βάρνας κυρό Κύριλλο, ο οποίος την Τρίτη άφησε την τελευταία του πνοή από υποθερμία στην θάλασσα της Τράκατα.

Το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βάρνας, ο Πατριάρχης Νεόφυτος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, εκπρόσωποι των κατά τόπους Εκκλησιών, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου.

"Ο θάνατος του Μητροπολίτη Βάρνας είναι μια μεγάλη απώλεια για την ορθοδοξία", τόνισε ο Πατριάρχης Νεόφυτος από τον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, σε άλλο σημείο ανέφερε ότι "βρισκόμαστε σήμερα εδώ για προσευχηθούμε για την ψυχή του μακαριστού Αγίου Βάρνας, καθώς και για το καλό της Επαρχίας αυτής."

Επίσης να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Νεόφυτος έφτασε συνοδευόμενος, από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως, Επίσκοπος Βρανίτσης Καλλίνικο.

Στη συνέχεια τελέστεικε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του μητροπολίτη στο παλιό νεκροταφείο της Βάρνας.



barn11

Εμφανίσεις: 179731
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!