Διαμαρτυρίες και αντιδράσεις πριν την εκλογή Πατριάρχη

barnas

Του ανταποκριτή μας στη Σόφια, Ιβάν Ζέκοβ

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει με επίστολή του ο Τοποτηρητής του Θρόνου της Βουλγαρίας, Σεβ. Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος, σχετικά με την εκλογή των τριών υποψηφίων για τον πατριαρχικό θρόνο.

Ο Μητροπολίτης Βάρνας στην επιστολή του, αναφέρει ότι  η εκλογή των τριών υποψηφίων παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Σε άλλο σημείο  ο κ. Κύριλλος εκφράζει τον βαθύ του σεβασμό προς τους τρεις αρχιερείς, παρόλο αυτά όμως υπογραμμίζει ότι η εκλογή τους δεν ήταν νόμιμη.

Τι απαντά η Σύνοδος για δήθεν ακύρωση των εκλογών

Άμεση ήταν και η απάντηση του γραφείου της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με πληροφορίες που εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ, για δήθεν ακύρωση των εκλογών για την εκλογή Πατριάρχη.

Η Ιερά Σύνοδος κάνει λόγω για αβάσιμες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τονίζοντας ότι «η εκλογή του Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.»

Επίσης η Ιερά Σύνοδος καλεί τον ευσεβή λαό να προσεύχεται αυτές τις ημέρες, ώστε ο Θεός να εκλέξει τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr το Ανώτατο Δικαστήριο της Σόφιας, αγνόησε και έφεση τεσσάρων ατόμων κατά της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για την εκλογή των τριών υποψηφίων.

Εμφανίσεις: 92915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!