Στις 24 Φεβρουαρίου η εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

kirilΣτις 24 Φεβρουαρίου 2013 έχει οριστεί η εκλογή του νέου Πατριάρχη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ο Μητροπολίτης Βάρνας και Βέλικι Πρεσλάβ Κύριλλος, ο οποίος ασκεί χρέη τοποτηρητή της Ιεράς Συνόδου μετά την εκδημία του Πατριάρχη Μάξιμου, στις 6 Νοεμβρίου.

Βάσει του καταστατικού της Εκκλησίας, η εκλογική σύνοδος θα πρέπει να διεξαχθεί τέσσερις μήνες μετά την εκδημία του Πατριάρχη, δηλαδή στις 6 Μαρτίου.

Ωστόσο, επειδή ορίζεται ακόμη πως η ημέρα της συνόδου θα πρέπει να είναι η Κυριακή και η τελευταία Κυριακή πριν από τις 6 Μαρτίου πέφτει στις 3 Μαρτίου, που είναι εθνική εορτή για τη Βουλγαρία, μετατίθεται για τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι κανονισμοί ορίζουν, επίσης, την ανακοίνωση των ονομάτων τριών μητροπολιτών, εκ των οποίων θα εκλεγεί ο μελλοντικός Πατριάρχης, μία εβδομάδα πριν από την εκλογική σύνοδο.

Εμφανίσεις: 111109
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!