Τα 96α γενέθλια του Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου

ImageΧθες, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 η Α.Μ. ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος εόρτασε το 96ο έτος της ηλικίας του.

Ο Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1914 στο ορεινό χωριό Όρεσακ.

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ. Μάξιμος γιόρτασε τα γενέθλια του, στην Ιερά Μονή του Τρογιάν η οποία βρίσκεται 10 χλμ στο νοτιοανατολικό σημείο της παλαιάς βαλκανικής πόλης Τρόγιαν.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από Επισκόπους της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Επίσης, στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, μέλη της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και πολλοί αξιωματούχοι.

Να αναφερθεί, ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μάξιμος, χειροτόνησε τον εψηφισμένο Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο (Τσετκόφ) πρωτοσύγκελο της Επισκοπής Σόφιας, σε Επίσκοπο Μπρανίτσης.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Μάξιμος, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες στιγμές τις ζωής του, από την γέννηση μέχρι και την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας και της ευχαριστήριας δέησης ο Μητροπολίτης Ρούσσεν κ. Νεόφυτος, χαιρέτησε τον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Εκκλησίας εκ μέρους της Ιεραρχίας, του ιερού κλήρου και του ποιμνίου.

Εμφανίσεις: 95899
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!