Πατριάρχης Αλεξανδρείας "Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το Πατριαρχείο μας"

ImageΣτην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ μίλησε σήμερα το πρωί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Καϊρο.

«Περιμένουμε τις εξελίξεις από ώρα σε ώρα, βρίσκομαι εδώ για να δώσω κουράγιο σε όλους τους Έλληνες και στο αραβόφωνο ποίμνιο μας. Οι Έλληνες μας είναι όλοι καλά.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος για το Πατριαρχείο, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Όχι, διότι 2 χιλιάδες χρόνια τώρα μας σέβονται, το μοναδικό ίδρυμα που θα παραμείνει στην Αίγυπτο ανέπαφο είναι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας».

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση η οποία από ότι την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων της Αιγύπτου.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Βήμα FM

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον δημοσιογράφο Παύλο Τζίμα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Θεόδωρος μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι "είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για την Αίγυπτο. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο κέντρο του Καϊρου, περιμένουμε γιατί εδώ είναι το κέντρο του Ισλαμικού κόσμου".

Να αναφερθεί, ότι ο Πατριάρχης Θεόδωρος έκανε γνωστό, ότι ίσως αύριο συναντήσει και τον Άζγαρντ τον Ύπατο Ιμάμη, τον αρχηγό του Ισλαμικού κόσμου.

"Οι ναοί μας είναι καλά, έχουμε και το περίφημο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που δίπλα βρίσκεται το Κοπτικό Μουσείο. Εκεί είναι αρκετή δύναμη στρατού, Δόξα τω Θεώ δεν έχουν πειράξει τίποτα"¨, πρόσθεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

 

Εμφανίσεις: 67907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!