Η Ακολουθία των Παθών και του Επιταφίου στο Κάιρο (ΦΩΤΟ)

KAIRO-12

Την Μεγάλη Πέμπτη, 9η Απριλίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ , εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ακολουθία προσήλθαν η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος κ. Κομίνη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και πιστοί για να προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο Κύριο.

Την Μεγάλη Παρασκευή, 10η Απριλίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εχοροστάτησε στις Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα, ο Μακαριώτατος στην ίδια Μονή εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Εγκωμίων και την περιφορά του Επιταφίου στους χώρους της Μονής και στο παρακείμενο Κοιμητήριο, όπου ανέγνωσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων προκατόχων του Πατριαρχών, ως και πάντων των κεκοιμημένων Ορθοδόξων.

Παρόντες στις ανωτέρω Ακολουθίες ήταν η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Κομίνη, ο Πρόεδρος και Μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και πλήθος κόσμου.

Επίσης η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης, εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και προεξήρχε της περιφοράς, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ντάχερ Καΐρου, της αραβόφωνης Κοινότητος του Πατριαρχείου, συγχοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου.

Στην λατρευτική αυτή Σύναξη ήταν παρών ο Εξοχ.Πρέσβυς της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Λάζαρης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Αραβοφώνου κοινότητος και πλήθος πιστών.

KAIRO-1

KAIRO-2

KAIRO-3

KAIRO-4

KAIRO-5

KAIRO-6

KAIRO-7

KAIRO-8

KAIRO-9

KAIRO-10

KAIRO-11

KAIRO-13

KAIRO-14

KAIRO-15

KAIRO-16

KAIRO-17

KAIRO-18

KAIRO-19

Εμφανίσεις: 23314
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!