Πατριάρχης Αλεξανδρείας "Με συγκίνηση διαβάσαμε τις δηλώσεις σας"

ImageΟ Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο για τις δηλώσεις συμπαράστασης σε σχέση με τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές στις αραβικές χώρες.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με επίστολή του προς τον Πατριάρχη Μόσχας, αναφέρει ότι «μετά συγκινήσεως διαβάσαμε τις πρόσφατες δηλώσεις σας, σχετικά με τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που συγκλόνισαν την χώρα αυτή, αλλά και γενικά ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.»

«Σας ευχαριστούμε για την πρόθεση σας, να ενισχύσετε το αρχαίο Πατριαρχείο της Μέσης Ανατολής στην δύσκολη αυτή στιγμή», προσθέτει μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, τονίζει ότι «είναι γνωστό, ότι ανέκαθεν ο Αποστολικός και Πατριαρχικός μας Θρόνος διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσία, την Αγιωτάτη Εκκλησία σας, και τον πιστό της λαό».

Κλείνοντας, υπογραμμίζει: «Στα δύσκολα χρόνια οι προκάτοχοί μας μάρτυρες κατέφευγαν στη φιλάδελφη αγκαλιά της Ρωσικής Εκκλησίας και των Ορθόδοξων αρχόντων της ευλογημένης σας χώρας, αναζητώντας βοήθεια και πάντα έβρισκαν ανταπόκριση και βοήθεια».

Διαβάστε το σχετικό άρθρο:

Πατριάρχης Μόσχας "Η Ρωσική Εκκλησία θα στηρίξει τα Πατριαρχεία"

Εμφανίσεις: 65295
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!