Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει»

Image

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 17.53

Για τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις και χριστιανούς κόπτες που διαδήλωναν στο Κάιρο, μίλησε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ .

Ο Πατριάρχης σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος, γιατί πριν από τρείς ημέρες έφυγα από το Κάιρο για το Ζιμπάμπουε όπου βρίσκομαι τούτη την ώρα. Δεν γνωρίζαμε ότι θα συμβούν όλα αυτά, τα θλιβερά γεγονότα».

«Θέλω να πιστεύω ότι σιγά – σιγά θα ηρεμήσουν γιατί έρχονται και εκλογές μπροστά μας. Φοβόμαστε όλοι και δεν ξέρουμε, τι θα ξημερώσει κάθε ημέρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, αναφέρθηκε και σε συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των άλλων θρησκειών στην Αίγυπτο.

«Πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχε κανένα σύννεφο, μάλιστα είχαμε συναντηθεί όλοι θρησκευτικοί αρχηγοί για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Αλλά και τώρα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να ηρεμήσουμε τα πνεύματα», τόνισε κλείνοντας ο κ. Θεόδωρος Β΄.

Εμφανίσεις: 64095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!