Επέστρεψε χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Image
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος
Επέστρεψε στην έδρα του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο, Μακαριώτατος

Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, 

ο οποίος, ως γνωστόν, πραγματοποίησε πολυήμερη Πατριαρχική, Ποιμαντική και Ιεραποστολική περιοδεία στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής και στην ευρύτερη περιοχή.

Η Α.Θ.Μ. επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια μέσω της Αιθιοπίας, όπου τον υπεδέχθησαν στο Αεροδρόμιο της Αδδίς Αμπέμπα οι Σεβ. Μητροπολίτες Αξώμης κ. Πέτρος και Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ.Κατά ευλογημένη συγκυρία, αυτή την περίοδο στην Αιθιοπία βρίσκεται ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τους επισήμους εορτασμούς της Κοπτικής Αιθιοπικής Εκκλησίας.Την Α.Θ.Μ. υπεδέχθησαν στο διεθνή αερολιμένα του Καϊρου, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου, άλλοι Κληρικοί και εκπρόσωποι των Διπλωματικών Αρχών, ενώ στο Ιερό Κέντρο της Αλεξανδρείας την Α.Θ.Μ. υπεδέχθησαν οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου και Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος και οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.Κατά το τριήμερο αυτό πλήθη προσκυνητών οι οποίοι κατέφθασαν από την Κύπρο και ολόκληρη την Ελλάδα, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο όπου έγιναν δεκτοί υπό της Α.Θ.Μ. στην Αίθουσα του Θρόνου. Ο Μακαριώτατος έδωσε την πατρική και Πατριαρχική του ευλογία σ’ όλους, μίλησε στις ομάδες των προσκυνητών για το ανθρωπιστικό έργο της Ιεραποστολής και απένειμε στην Ερίτιμο κυρία Ελένη Φελούκα, Ιδιοκτήτρια Τουριστικού Γραφείου εκ Κύπρου, τον Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου, σε ένδειξη τιμής και ευχαριστίας για την προαγωγή και τη στήριξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού καθώς και την αρωγή στην γνωριμία των προσκυνητών και επισκεπτών με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το έργο του.
Εμφανίσεις: 44011
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!