Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Μόσχας Κύριλλο με τον Μεγαλόσταυρο του Απ. Μάρκου

ImageΜε τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου τίμησε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο Α΄.

Η τελετή της παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, παρουσία ανώτατων αξιωματούχων, μητροπολιτών και πλήθος κόσμου.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Μόσχας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγιώτατε, σας απονέμω σήμερα την υψηλή αυτή τιμή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου, διότι σας αγαπώ σαν αδελφό μου. Σας γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, και σας εκτιμώ πολύ».

Επίσης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε και τον Πρόεδρο του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή, όταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος απένειμε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα το αστέρι του Πατριαρχείου, όπου τόνισε: «Σας απονέμω το αστέρι του Πατριαρχείου μας, γιατί είστε ένα θεολογικό αστέρι για την ορθοδοξία μας».

Επίσης, ο Πατριάρχης τίμησε τον Επίσκοπο Σολντσενογκόρσκι Σέργιο, τον Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ, τον Ιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ και τους διακόνους του Πατριάρχη Μόσχας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε και Έλληνες δημοσιογράφους με το παράσημο του χρυσού Λέοντα, ανάμεσα τους και ο Διευθύνοντας του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», κ. Αιμίλιος Πολυγένης.

Επίσης, με τον ίδιο παράσημο ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, βράβευσε για πρώτη φορά γυναίκα δημοσιογράφο της Εφημερίδας «Το Βήμα» την κα Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και τον δημοσιογράφο της "Καθημερινής" κ. Νίκο Παπαχρήστου.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 56927
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!