Αφίχθη στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ImageΑφίχθη πριν από πέντε (5) λεπτά στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, με αριθμό πτήσεως

ΟΑ 326 της OLYMPIC AIR από το Καϊρο.

 

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο συνοδεύουν στην ειρηνική επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος, οι Μητροπολίτες Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, Καμπάλας κ. Ιωνάς, Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος και ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αράθυμος.

 

Τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας υποδέχθηκαν στο Αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων Σχέσεων, Αρχιερείς, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα.

 

Κατά την υποδοχή ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Θεόδωρος Β' τόνισε ότι "δεν έρχεται απλά μια επίσκεψη στην Αποστολική Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά στην πατρίδα του την Ελλάδα θέλοντας να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την Εκκλησία της Ελλάδος και για ότι προσφέρει για την ευόδωση και πραγμάτωση του ιεραποστολικού έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής".

 

Την Πολιτεία εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Διεύθυνσης Θρησκευτικών και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, καθώς και η πρέσβης Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Αικατερίνη Μπούρα.

Τέλος, η προγραμματισμένη επίσκεψη και το δείπνο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στις 20:30, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας ακυρώθηκε.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:20:  Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Romfea.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, σε εστιατόριο στους πρόποδες της Ακροπόλεως.

Εμφανίσεις: 71061
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!