Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Υφυπουργό Υγείας Φώφη Γεννηματά

ImageΤον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β', υποδέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Υφυπουργός Φώφη Γεννηματά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Πατριάρχης Αλεξανδρείας:  Όπως ξέρετε είμαι ο πατέρας, ο πνευματικός σε μια φτωχή ήπειρο της Αφρικής. Χαίρομαι λοιπόν για λίγες μέρες που βρέθηκα στην Αθήνα, στην πατρίδα μου την Ελλάδα που είμαι σήμερα στην Υπουργό μας την κα. Γεννηματά για να συνεργαστούμε.

Να ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή και να συνεργαστούμε σε τόσα και τόσα θέματα που απασχολούν την ήπειρο του μέλλοντος που είναι η Αφρική. Δόξα να χει ο Θεός, το Πατριαρχείο μας σε αυτά τα νοσοκομεία που διαθέτει με τα φάρμακα που δίνει προς όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, για τα σχολεία, αλλά από σήμερα ελπίζουμε ξεκινάει μια πολύ όμορφη συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο και σε ΜΚΟ που όπως κουβεντιάσαμε με την Υπουργό μας θα μπορέσουνε να έρθουνε κάτω κοντά μας να βοηθήσουνε χιλιάδες ανθρώπους που έχουνε τόσες ανάγκες. Θα ήθελα μέσα απ την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω κάθε μέρα κα. Υπουργέ.

Φεύγω από την Αλεξάνδρεια να βρεθώ σ αυτές τις χώρες τις απέραντες με τα τόσα προβλήματα. Ίσως ένα φάρμακο να στοιχίζει τόσο φθηνά κι όμως ένα παιδάκι να το βλέπω στο πέρασμα μου να έχει ήδη πεθάνει .Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί εσείς, το Υπουργείο, η πατρίδα μου η Ελλάδα, η κυβέρνηση μας, μας βοηθάει σε αυτό το μεγάλο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που ξεκινάμε με τη δική σας βοήθεια διότι είναι τόσες οι χώρες και τόσες οι ανάγκες και ξέρω ότι θα βρεθείτε κοντά μου και θα με βοηθήσετε στο τόσο μεγάλο ανθρωπιστικό έργο. 

Φώφη Γεννηματά: Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Γνωρίζουμε το μεγάλο και σημαντικό έργο σας στην ήπειρο αυτή, την Αφρική που δοκιμάζεται. Μια ήπειρο με μεγάλες ανισότητες. Η χώρα μας είναι πάντα μπροστά σε θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ακόμα και αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική στιγμή, τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο λαός μας, είμαστε πάντα διατεθειμένοι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μητέρα , το παιδί με το αγαθό που είναι η ίδια η ζωή να δώσουμε από το υστέρημα μας, να βοηθήσουμε την ορθοδοξία που είναι πάντα μπροστά σε αυτούς τους αγώνες για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είμαι βέβαιη ότι θα βρούμε τρόπους για να συνεργαστούμε, υπάρχουν πολλά πεδία, υπάρχει ο εθελοντισμός στη χώρα μας που είναι πολύ δυναμικός που δραστηριοποιείται που έχει δυνατότητες παρέμβασης, υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσουμε στα θέματα των φαρμάκων και νομίζω ότι από κοινού μπορούμε να ανακουφίσουμε πολλούς ανθρώπους και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

Αλλά μαζί με την Εκκλησία νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα σημαντικό έργο και μέσα στην Ελλάδα τώρα που ο λαός μας πραγματικά περνά πολύ δύσκολες ώρες. 

 

Εμφανίσεις: 51590
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!