Ο Μητροπολίτης Κένυας στην τελετή περιτομής των νέων της φυλής των Νάντι (ΦΩΤΟ)

nadi-8

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος, όπως κάθε χρόνο, προσκλήθηκε να παραστεί και να συμμετάσχει στην παραδοσιακή τελετή της περιτομής των νέων.

Όπως είναι γνωστό, μερικές φυλές στην Κένυα, όπως οι Μασάι, οι Νάντι, οι Λούγια εξακολουθούν να τηρούν το αρχαίο τυπικό της περιτομής, το οποίο έχει πλούσιο διδακτικό περιεχόμενο.

Συνήθως, οι ιερείς των περιοχών καλούν τον Σεβασμιώτατο να παρίσταται, εφόσον οι περισσότεροι νέοι ανήκουν στην ορθόδοξη Εκκλησία και χαίρονται, όταν βλέπουν τον πνευματικό τους πατέρα να είναι κοντά τους, σ’ αυτή την πνευματική άσκηση, που παίρνουν, για ένα μήνα, διδάγματα υπακοής, σεβασμού και πνευματικής οικοδομής.

Ο Σεβασμιώτατος, πάντα, όταν ομιλεί, τονίζει τη σημασία, που έχουν οι τελετές αυτές, εφόσον συνδέονται πολιτισμικά με το ήθος και την κουλτούρα του πολιτισμού των φυλών αυτών.

Η παρουσία του στις τελετές αυτές θεωρείται ξεχωριστό γεγονός, γιατί τούτο δείχνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν επιδιώκει να ξεριζώσει τα έθιμα εκείνα, που είναι τόσο σημαντικά για την ιστορία των φυλών και που σχετίζονται με την παράδοση και την καταγωγή της φυλής των ανθρώπων, εφόσον δεν βλάπτουν το ήθος της Εκκλησίας μας.

Με αυτό τον τρόπο, η Ορθόδοξη Εκκλησία δείχνει απόλυτο σεβασμό προς τον πολιτισμό των φυλών αυτών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Σεβασμιώτατος ηγείτο της όλης τελετής, χορεύοντας, ταυτόχρονα, μαζί με τους νέους και το πλήθος κόσμου που ήλθαν να παρακολουθήσουν την τελετή, που κράτησε περίπου τρεις ώρες.

nadi-1

nadi-2

nadi-3

nadi-4

nadi-5

nadi-6

nadi-7

nadi-9

nadi-10

nadi-11

Εμφανίσεις: 41554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!