Φόρο τιμής στους ήρωες του Ελ Αλαμέιν απέτισε ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός (ΦΩΤΟ)

el-alamein-1

Σαν ένα καντήλι στην ψυχή των ηρώων του Ελ Αλαμέιν, των αγωνιστών που πρωτοστάτησαν, πριν από 72 χρόνια, στη μεγάλη αυτή μάχη που έμελλε να αποτελέσει το ξεκίνημα του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν το προσκύνημα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στο Ελληνικό Κοιμητήριο στην παραθαλάσσια αυτή περιοχή της Αιγύπτου.

Εκεί, όπου, 81 αξιωματικοί και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 254 στρατιώτες τραυματίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος.

Στο φόρο τιμής στο Ελ Αλαμέιν, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, όλοι ήταν εκεί: Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ο οποίος ετέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση.

Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του Αντουανέττα. Ο Κύπριος Πρέσβης και πολλοί άλλοι Πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών αρχών που βρίσκονται στην Αίγυπτο. Οι εκπρόσωποι των αγωνιστών εκείνης της εποχής.

Οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Αίγυπτο, ο Αντιπρόεδρος για το Κάιρο κ. Νικόλας Πολίτης, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτηρίων κ. Πάρις Μακρής για την Αλεξάνδρεια.

Οι πρόσκοποί μας με επικεφαλής τον Βοηθό Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων κ. Αλέκο Καζαμία, Τα σχολεία μας με τους Δ/ντές τους και οι μαθητές κρατώντας τη τιμημένη σημαία. Και πολύς κόσμος.

Όλους καλωσόρισε θερμά ο Δ/ντής της Δ/νσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων και Αναπήρων (ΔΕΠΑΘΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Απόστολος Δεληγιάννης, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες μαχητές εκείνης της εποχής που έπεσαν υπέρ πατρίδος, υπερασπιζόμενοι τα υπέρτατα και πανανθρώπινα ιδανικά της φυλής μας, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Η θυσία τους αυτή λάμπρυνε την πολεμική αρετή των Ελλήνων για μία ακόμη φορά στη μακραίωνη ιστορία του Έθνους μας», τόνισε ο Αντισυνταγματάρχης Απόστολος Δεληγιάννης.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης εξέφρασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια της Ελλάδας προς τον φίλο Αιγυπτιακό λαό για τα θύματα των δύο τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχτηκε η Αίγυπτος και τόνισε τον κοινό αγώνα της Χώρας του Νείλου με την Ελλάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι στο πλευρό της Αιγύπτου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον ίδιο τον Έλληνα Πρέσβη και ακολούθησαν ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας Μάρσα Ματρούχ Μπαντρ Ταντάουι Ελ Γαντούρ, ο Ταξίαρχος Άχμεντ Άτεφ εκ μέρους των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Κύπριος Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Σώτος Λιασσίδης, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο Πλοίαρχος ΠΝ Ιωάννης Διαμαντάκης εκ μέρους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρέσβης της Αυστραλίας Δρ Ραλφ Κινγκ, ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Τζέιμς Μόραν, ο εκπρόσωπος της Ινδίας Στρατηγός Σάντζαν, ο Ακόλουθος Άμυνας του Καναδά, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Κάσσον, ο Ιταλός Πρόξενος, ο Ακόλουθος Άμυνας της Πολωνίας και ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ, καθώς επίσης ο βετεράνος αγωνιστής Μιχαήλ Ματζάκος ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκστρατευτικών Σωμάτων Μέσης Ανατολής, Ριμινιτών και Ιερολοχιτών, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Προϊστάμενος της Εφορείας Σχολείων κ. Πάρις Μακρής, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, ο Βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, οι κ.κ. Άρης Μαρκοζάνης και Γιόσρι εκ μέρους των Προσκόπων Αλεξανδρείας και Καΐρου αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των Σχολείων Καΐρου και Αλεξανδρείας κ.κ. Δέσποινα Κολοκοτρώνη (Αβερώφειο), Καλλιόπη Καρρά (Αμπέτειος), Χαράλαμπος Κουγεμήτρος (Αχιλλοπούλειο) και Παρασκευή Δαμιανίδου (Τοσιτσαία).

Ακολούθησε σε κλίμα συγκίνησης το προσκλητήριο νεκρών και οι δύο εθνικοί ύμνοι Ελλάδος και Αιγύπτου.

Αιωνία η μνήμη στους αγωνιστές του Ελ Αλαμέιν!

el-alamein-2

el-alamein-3

el-alamein-4

el-alamein-5

el-alamein-6

el-alamein-7

el-alamein-8

el-alamein-9

Εμφανίσεις: 45987
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!