Εκπλήξεις και ευλογίες στην πορεία της ιεραποστολής στην Κένυα

kenyas-1

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, γνωστός για την υπέρ τριακονταετίας δράση του στον χώρο της ιεραποστολής, σήμερα αξιώθηκε να πρωτοπορήσει και σε ένα άλλο τομέα της ιεραποστολικής του διακονίας. Βρισκόταν στη δυτική Κένυα για το άνοιγμα ενός νέου δημοτικού σχολείου.

Όλο το βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς και την επομένη έπρεπε να πάει να καταθέσει τον θεμέλιο λίθο μιας νέας εκκλησίας αφιερωμένη στον άγιο Παντελεήμονα.

Με το ημιφορτηγό της ιεραποστολής ύστερα, από τρεις ώρες διαδρομής, το αυτοκίνητο βούλιαξε, «κόλλησε» μέσα στις λάσπες και δεν μπορούσε να προχωρήσει.

Ο ιερέας, ανήσυχος, είπε στον Σεβασμιώτατο ότι ο κόσμος περιμένει από χθες και πρέπει, οπωσδήποτε, να πάμε για να γίνει η κατάθεση του θεμελίου λίθου. Το αυτοκίνητο δεν πήγαινε. Ήταν αδύνατο. Με τα πόδια το ίδιο, γιατί οι λάσπες και τα νερά ήταν υπερβολικά.

Τότε ο ιερέας εισηγείται στον Σεβασμιώτατο να καβαλικέψει στη μοτοσικλέτα του και να τον πάρει ώσπου πάει ο δρόμος.

Ο Σεβασμιώτατος αποδέχτηκε την πρόσκληση του ιερέα, αφού, στο μεταξύ, έφθασαν ακόμα δύο ιερείς με τις μοτοσικλέτες του, που ακολουθούσαν τον Σεβασμιώτατο από πίσω.

Με πολλή τέχνη και επιδεξιότητα ο ιερέας κατόρθωσε να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα μέχρι εκεί που μπορούσε.

Στη συνέχεια, έγινε πορεία και έπρεπε να περάσουν έναν ποταμό, που είχε σαν γέφυρα τρία κομμάτια ξύλο.

Δεν υπήρχε άλλη λύση και ο Σεβασμιώτατος διέσχισε τον ποταμό με τον τρόπο αυτό, για να περάσει στην άλλη όχθη, όπου βρισκόταν το δημοτικό σχολείο και η ενορία, όπου θα κατέθετε τον θεμέλιο λίθο. Στο τέλος, όλα πήγανε καλά.

kenyas-2

kenyas-3

kenia-1

kenia-2

kenia-3

kenia-4

kenia-5

kenia-6

kenia-7

kenia-8

kenia-9

kenia-10

kenia-11

kenia-12

kenia-13

kenia-14

kenia-15

kenia-16

kenia-17kenia-18

kenia-19

Εμφανίσεις: 38819
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!