Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος ευλόγησε τη νέα προσκοπική χρονιά στο Κάιρο (ΦΩΤΟ)

prosko-enarxi-2014-07

Με νέα ηγεσία ξεκίνησε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, η προσκοπική χρονιά για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καΐρου: με το Βοηθό Έφορο Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκο Καζαμία να μεταφέρει επίσημα την εντολή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) προς έναν από τους νέους που αποτελούν ελπίδα για την παροικία μας, τον Αντρέα Γιόσρι, που είναι πλέον ο νέος Αρχηγός Συστήματος Προσκόπων Καΐρου και θα σηκώσει στους ώμους του το ξεκίνημα της ιστορίας του δεύτερου αιώνα των προσκόπων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Σημαντική ήταν η εκδήλωση και για μία από τις σημαντικότερες Αιγυπτιώτισσες, την Μεγάλη Ευεργέτιδα της καϊρινής παροικίας κα Στέλλα Κυριάζη, προς την οποία απονεμήθηκε το «Χρυσό Τριφύλλι», ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία στο Σώμα, για την προσφορά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης. Τής το απένειμε ο ίδιος ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος και εκείνος υπηρετεί τον προσκοπισμό, με υψηλά αξιώματα, εδώ και 38 χρόνια.

Τιμητικός έπαινος επιφυλάχθηκε και για την προκάτοχό της κα Ντίνα Γεδεών.

Εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Νικόλας Πολίτης, ο οποίος απέδωσε εύσημα στο έργο της Εφορείας Νεολαίας της ΕΚΚ και στην Προϊσταμένη της, Γενική Γραμματέα της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου για το έργο που προσφέρουν προς τους Προσκόπους, μην λησμονώντας να αναφερθεί και στην προσφορά της κας Στέλλας Κυριάζη.

Την Κύπρο εκπροσώπησε και μίλησε ο Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Φώτης Φωτίου, τονίζοντας ότι είναι πάντοτε στο πλευρό των Προσκόπων, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης.

Την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς ευλόγησε με τον αγιασμό που πραγματοποίησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, συμπαραστατούμενος από τον Μέγα Εκκλησιάρχη του Αλεξανδρινού Θρόνου π. Θεόδωρο Δριδάκη, λίγο μετά την έπαρση της σημαίας από τους προσκόπους.

Τους Αιγυπτίους προσκόπους εκπροσώπησε ο κ. Ναντίμ Εσκάνταρ.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων (εκτός από τους προαναφερθέντες) η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου (και με την ιδιότητά της ως Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης), ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, ο Γραμματέας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, ο πρώην Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Σταυρόπουλος και άλλοι επίσημοι.

prosko-enarxi-2014-03

prosko-enarxi-2014-04

prosko-enarxi-2014-05

prosko-enarxi-2014-09

prosko-enarxi-2014-10

prosko-enarxi-2014-12

Εμφανίσεις: 40383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!