Επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Πατριάρχη Πέτρο Ζ

gouines-2

Με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και την άδεια της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Σάββα στην Λευκωσία και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε επιμνημόσυνο δέηση για τον μακαριστό Πατριάρχη Πέτρο Ζ και την συνοδεία του που βρήκαν τραγικό θάνατο στην θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής στις 11 Σεπτεμβρίου 2004.

Μετά το πέρας της δέησης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αείμνηστου Πατριάρχη, στα έργα που επιτεύχθηκαν κατά την επταετή Πατριαρχία του και για τις ειρηνικές και ποιμαντορικές του επισκέψεις.

Παρόντες ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο Υπουργός Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κώστας Καδής, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Λευκωσία κ. Βασίλης Παπαιωάννου, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της Κυπριακής Αστυνομίας, τα μέλη της οικογένειας του μακαριστού Πατριάρχη, ο Άρχοντας Οφικίαλος του Πατριαρχείου Δικηγόρος κ. Κώστας Τσιρίδης, ο κ. Σπύρος Μαραγκός, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Πατριαρχείου κ.α.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τιμητικές πλακέτες στους δρομείς που έλαβαν μέρος σε πορεία εις μνήμην του Πατριάρχου Πέτρου.

Συντονιστής των εκδηλώσεων ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κύπρο και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Σάββα.

gouines-1

gouines-3

Εμφανίσεις: 46276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!