Η Ακολουθία της Αγάπης στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου (ΦΩΤΟ)

agapi-10

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε η Ακολουθία της Αγάπης, την Κυριακή του Πάσχα, στον επιβλητικό Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Η θρησκευτική πομπή ξεκίνησε εκτός του ναού, προεστώτος του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβ. Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, συμπαραστατούμενου του Θεοφ. Επισκόπου Βαβυλώνος και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Νήφωνα, καθώς και του Ιερού κλήρου.

Από πλευράς επισήμων, τις ελληνικές διπλωματικές αρχές εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης και τις παροικιακές αρχές ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά είχαμε κατά την ακολουθία αυτή και επίσημη εκπροσώπηση από τις αιγυπτιακές αρχές και συγκεκριμένα από τον υψηλόβαθμο εκπρόσωπο κ. Σαμπάν Χαλίφα.

Καλοσωρίζοντας τον Αιγύπτιο υψηλό εκπρόσωπο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος, ευχαρίστησε στο πρόσωπό του την Αίγυπτο που πάντοτε στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων και προστατεύει την παροικία μας, ενώ εξέφρασε την χαρά του που βλέπει την όλο και μεγαλύτερη πρόοδο που ζει μέρα με την ημέρα η αδελφή Χώρα του Νείλου.

Θερμή συνομιλία με τον Αιγύπτιο εκπρόσωπο είχε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ενώ ο Μητροπολίτης τού παρέδωσε το παραδοσιακό κόκκινο αυγό, ευχόμενος την αναγέννηση της Αιγύπτου.

Παράλληλα, ο Πατριαρχικος Επίτροπος Καΐρου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Χρήστο Καβαλή, τον συνεχάρη για τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΕΚΚ και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι μπορεί η συνεργασία μεταξύ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Κοινότητας Καΐρου να αναδειχθεί έτσι στον υπέρτατο βαθμό.

agapi-02

agapi-03

agapi-04

agapi-05

agapi-07

agapi-08

agapi-09

Εμφανίσεις: 70811
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!