Εγκαίνια Ιεραποστολικού χωριού ''π. Κοσμάς Γρηγοριάτης''

likasi

Την 16η Οκτωβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ.Επίσκοπο Κατάγκας κ.Μελέτιο, επισκέφθηκε τον Κυβερνήτη της πόλεως  Lubumbashi, Εντιμ. κ.Katumbi Chapwe Moise, προς τον οποίο εξέφρασε ευχαριστίες για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση στο έργο της Ιεράς Επισκοπής Κατάγκας.

Ο Εντιμ.Κυβερνήτης εξεδήλωσε την ευγνωμοσύνη  του για την πολυεπίπεδη προσφορά της τοπικής Εκκλησίας, ενώ χαρακτήρισε την παρουσία του Μακαριωτάτου ως μεγάλη τιμή και ευλογία για την τοπική κοινωνία, ζητώντας την Πατριαρχική ευχή για προσωπικό του θέμα.

Κατόπιν η ΑΘΜ μετέβη στο τόπο όπου εξεδήμησε ο αείμνηστος ιεραπόστολος π.Κοσμάς Γρηγοριάτης και ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του.

Ακολούθως, επισκέφθηκε την παρακειμένη Ενορία του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του σχολείου, δωρεά του Ιεραποστολικού Συλλόγου «Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός» Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΗ ΠΟΛΗ LIKASI

Την 16η Οκτωβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, επισκέφθηκε την Ενορία του Αγ. Ιωάννου του Βαπτιστού της πόλεως Likasi, όπου στην είσοδο της πόλεως έτυχε θερμής υποδοχής εκ μέρους των χριστιανών.

Στον Ιερό Ναό εψάλη δοξολογία, κατά την οποία ο Μακ.Πατριάρχης ανεφέρθη στην ποιμαντική και εν γένει μέριμνα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για το Χριστεπώνυμο πλήρωμα και με συγκίνηση εμνημόνευσε και την παρουσία, κατά το παρελθόν, των περίπου χιλίων ελλήνων που ζούσαν και δραστηριοποιούταν στην πόλη.

Σημειώνεται ότι ευχάριστη έκπληξη για την ΑΘΜ απετέλεσε η συνάντηση με γνώριμα πρόσωπα από το Καμερούν, όπου ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου διετέλεσε Μητροπολίτης.

likasi1

likasi2

likasi3

likasi4

likasi5

likasi6

likasi7

likasi8

likasi9

Εμφανίσεις: 49580
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!