Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως Διονύσιος

leontoupoloes

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κυρός Διονύσιος.

Η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως, θα τελεστεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κυψέλη, ενώ θα προηγηθεί Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Άκκρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως, Yπέρτιμος και Έξαρχος Δευτέρας Αυγουσταμνικής και Ερυθράς Θαλάσσης κυρός Διονύσιος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος του Πατριαρχικού Θρόνου και Διευθυντής του Περιοδικού «Πάνταινος», κατά κόσμον Ιωάννης Χατζηβασιλείου, εγεννήθη στην Αλεξάνδρεια το έτος 1929.

Ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, μετεκπαιδευθείς στο Παρισί και στη Γενεύη. Ομιλούσε εκτός της Ελληνικής, την Αγγλική, Γαλλική, Ρωσική και Αραβική γλώσσα.

Διετέλεσε Αρχιγραμματεύς των Πατριαρχείων. Το έτος 1968 εξελέγη Επίσκοπος Ηλιουπόλεως και υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος Κάϊρου.

Το έτος 1974 εξελέγη Μητροπολίτης Μέμφιδος, ενώ το 1988 κατεστάθη στην Μητρόπολη Νουβίας και το 1997 στην Μητρόπολη Λεοντοπόλεως.

Ως εκπαιδευτικός υπηρέτησε στην Αίγυπτο και στο Σουδάν σε Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και στην Ανώτ. Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Καΐρου.

Στις 27 Οκτωβρίου 2004 έλαβε από τον Μακαρ.Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ τον τίτλο του Γέροντος Μητροπολίτη.

Εμφανίσεις: 162168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!