Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Υπ. Εξωτερικών

1816441

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη  Αβραμόπουλο, είχε σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ενώ ο Πατριάρχης Θεόδωρος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο.

Να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Πατριάρχειο, καθώς επίσης και η πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πατριάρχης με τον νέο Πρόεδροτης Αιγύπτου κ. Μάρσι.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, δήλωσε ότι ο νέος Πρόεδρος της Αιγύπτου τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοντά στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

"Όπου και να ταξιδέψω πάντα μιλάω για το ελληνικό μας γένος, ένα γένος το οποίο έχει μεγάλη καρδιά", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄.

Τέλος να σημειωθεί ότι τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, συνόδευε ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

1816436

1816449

Εμφανίσεις: 66097
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!