Τον Τσιτουρίδη τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ImageΤην Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου  η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος

Β' χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καβάσων κ. Φιλήμονα και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, παρουσία των Εξοχωτ. πρώην Υπουργών κ. Σάββα Τσιτουρίδη και Νικόλαο Τσαρτσιώνη, Βουλευτών, του Εντιμ. Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Γεωργίου Διακοφωτάκη, ομογενειακών παραγόντων και πολλών παροίκων.
         
Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε τα εγκαίνια εορταστικής δωροεκθέσεως του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, η οποία φιλοξενείται σε χώρους της πολυαιωνίου Ιεράς Μονής του Οσίου Σάββα.

Αμέσως μετά, στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου, η Α.Θ.Μ. απέμεινε στον Εξοχωτ. κ. Σάββα Τσιτουρίδη τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου.

Κατά την προσφώνησή Του ο Σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων ανεφέρθη στην ουσιαστική συμβολή του κ. Τσιτουρίδη, κατά το διάστημα της υπουργικής του θητείας, στην λειτουργία και αναγνώριση της επανιδρυθείσης, μετά από περίοδο 470 ετών, Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας», σκοπός της οποίας είναι η προετοιμασία, εκπαίδευση και κατάρτιση των γηγενών στελεχών και συνεργατών του ανθρωπιστικού έργου της Ιεραποστολής στην Αφρική, διά των μαθημάτων της Γεωπονίας, της Πληροφορικής, ως και της Νοσηλευτικής και της Θεολογικής επιστήμης.

Αντιφωνών ο τέως Υπουργός εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Μακ. Πατριάρχης κ. Θεόδωρος Β’ επέτυχε το εκπαιδευτικό αυτό εγχείρημα, ολοκλήρωσε το τεράστιο ανακαινιστικό έργο των Πατριαρχικών κτιρίων, αλλά και συντονίζει καρποφόρα την ιεραποστολική δράση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο στο χρονικό διάστημα της τριετούς έως σήμερα πατριαρχίας Του.

Μετά το πέρας της σεμνής αυτής τελετής, την οποία ετίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Καβάσων κ. Φιλήμων, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ και Κανώπου κ. Σπυρίδων, ο Εξοχ. πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Τσαρτσιώνης, Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων, ο Εντιμ. Γεν. Πρόξενος Αλεξανδρείας κ. Γεώργιος Διακοφωτάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Χαράλαμπος Κατσιμπρής, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασσιμάτης, εκπρόσωποι ελληνικών φορέων και συλλόγων της πόλεως κ.α., ο τιμηθείς κ. Τσιτουρίδης παρέθεσε επίσημο γεύμα σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλεως προς τιμήν του Μακαριωτάτου.
Εμφανίσεις: 50675
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!