Στην Γκάνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄

Image
φώτο: (Romfea.gr)
Χθες τα ξημερώματα αφίχθη στο Διεθνές αεροδρόμιο Κοτόμπα της Γκάνας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη ποιμαντική

επίσκεψη  ως Προκαθημένος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

Στο αεροδρόμιο τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, ο Επίσκοπος Γκάνας κ. Δαμασκηνός, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χάρης Δαφαράνος και ο Επιτετραμμένος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας κ. Ιμπαχήμ Σέντ, καθώς και πολύς κόσμος από ντόπιους ορθοδόξους και ιερείς.

 

Σήμερα το απόγευμα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Τζόν Ατζεκούμ Κουφόρ.

 

Επίσης ο κ. Θεόδωρος θα παρακολουθήσει εορταστικές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια από την παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή, που η δικαιοδοσία της εκτείνεται σε δέκα χώρες της Αφρικής.

 

Η επίσκεψη του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στην Άκρα αποτέλεσε το θέμα συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της παρουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρική που δεν αποσκοπεί στην προπαγάνδα αλλά στην ψυχική ανάπαυλα όσων θέλουν να αφουγκραστούν το μήνυμα της ορθόδοξης εκκλησίας.

 

Τέλος να αναφερθεί πως στις πολλές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, η οποία αποτελείται από 25 και πλέον κοινότητες και επικεφαλής της είναι τα τελευταία πέντε χρόνια ο Επίσκοπος Γκάνας κ. Δαμασκηνός, συμπεριλαμβάνεται η συνεισφορά της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ντόπιων κατοίκων, όπου βεβαίως αυτό είναι δυνατό στην ευρύτερη περιφέρεια της Γκάνας, καθώς και η θεολογική κατάρτιση και εκπαίδευση νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν τα βήματα της Ορθοδοξίας.

Εμφανίσεις: 47386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!