Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Βουλή της Γεωργίας

ImageΑπό τον Πρόεδρο της Βουλής της Γεωργίας κ. Νταβίντ Μπακράντζε έγινε χθες θερμά δεκτός ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα.

 

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο που προσήλθε συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄, υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Βουλής τιμητικά στην είσοδο του κτιρίου, εκφράζοντας την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κ. Θεοδώρου.

 

«Είναι ιδιαίτερη ημέρα και ευλογία για μένα και όλους τους βουλευτές η επίσκεψή σας στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακράντζε, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «η παρουσία και ευλογία του Προκαθημένου μίας αρχαιοτάτης Εκκλησίας με συνεχή και ζωντανή παράδοση και διαδοχή» όπως χαρακτήρισε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο στην Γεωργία, «θα παίξει καταλυτικό ρόλο των προβλημάτων της χώρας».

 

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής αναφέρθηκε στις δύο χώρες με τις οποίες συνδέεται εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας:

 

«Την Αίγυπτο, όπου με τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου κ. Χόσνι Μουμπάρακ, θαυμάζουμε την ειρηνική συνύπαρξη των Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Και την Ελλάδα, την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία», χαρακτηρίζοντας τα δύο αυτά κράτη ως δύο μεγάλα ζωντανά και σύγχρονα παραδείγματα προόδου για κάθε λαό.

 

«Κατανοούμε το μεγάλο σας αγώνα για ειρηνική επίλυση όλων των προβλημάτων» τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος προς τον Πρόεδρο της Γεωργιανής Βουλής, καταλήγοντας: «Ευλογούμε όλες τις προσπάθειές σας και πιστεύουμε ότι με την ευλογία του σοφού Πατριάρχου σας κ. Ηλία Β΄ και τις ταπεινές δκές μας προσευχές, θα επιτύχετε τον σκοπό σας, γιατί αυτό είναι το θέλημα του Θεού και αυτό μάς διδάσκει το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας που κηρύττουμε σε ολόκληρη την Αφρική».

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Πρόεδρος της Γεωργιανής Βουλής έδωσαν αμέσως μετά συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

 

Κατά την ίδια ημέρα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε τρεις ιστορικές Μονές στην επαρχεία Μιτσχέτης: την Αντρώα Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού Τζιβάρι, την γυναικεία Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαμ Τάωρο και την Αντρώα Ιερά Μονή του Ισίου Σίο του Σπηλαιώτου, όπου παντού ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου έγινε θερμά δεκτός από τους μοναχούς και τς μοναχές αντιστοίχως όσο και τον κόσμο που ήρθε να τον υποδεχτεί, εκφράζοντας την μεγάλη του ικανοποίηση για την μεγάλη και ταχεία αναδιοργάνωση του γεωργιανού μοναχισμού κατά τα τελευταία 20 χρόνια, μετά από μία μακρά περίοδο πολιτικών δυσκολιών που εμπόδιζαν την ανάπτυξή του και χαρίζοντάς τους ένα λειτουργικό σκεύος με την παράκληση να προσεύχονται σε αυτό για το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 
Εμφανίσεις: 62641
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!