Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τον Τίμιο Σταυρό

Image
Ο Πατριάρχης ευλογεί
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου, του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη, χοροστάτησε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας

κ. Θεόδωρος Β΄, με αφορμή την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

 

Πλήθος κόσμος έσπευσε σήμερα στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ώστε να πάρουν την ευλογία του Προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας κ. Θεοδώρου Β΄.

 

Να αναφερθεί πως στην Πατριαρχική Χοροστασία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες του Θρόνου Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Διονύσιος, Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, Εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ στην Αθήνα, ο Πτολεμαϊδος κ. Προτέριος και Νικοπόλεως κ. Πέτρος, ακόμη παρέστησαν ο Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχείου κ. Σπυρίδων Καμαλάκης, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων Καθ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο Μέγας Άρχων Πρωτέκδικος κ. Μάρκος Ράπτης, καθώς και ο Διευθύνων του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr".

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄ απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, μίλησε για την μεγάλη σημασία του Τιμίου Σταυρού, τονίζοντας πως «Ο Τίμιος Σταυρός, είναι η σανίδα σωτηρίας του κάθε Χριστιανού».

 

Επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Θεόδωρος ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και δεν χωρούν ούτε λόγια ούτε κήρυγμα, διότι το ζωντανό κήρυγμα σήμερα είναι ο ίδιος ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, μας το τόνισε αγαπητοί μου τόσο παραστατικά σήμερα στο Αποστολικό Ανάγνωσμα, και ο Απόστολος των Εθνών, Απόστολος Παύλος».

 

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα, τόνισε «Ο Τίμιος Σταυρός αυτό το σύμβολο της νίκης να είναι το καύχημα μας, να είναι η ελπίδα μας, να είναι η χαρά μας, να είναι ο αγιασμός μας, και πάντοτε να ψέλνουμε ταπεινά μέσα από την καρδιά μας, «Τον Σταυρό Σου προσκυνούμεν Δέσποτα, και την αγία Σου Ανάστασιν δοξάζομεν».

 

Τέλος να αναφερθεί πως οι πιστοί με μεγάλη ευλάβεια ασπάζονταν τον Τίμιο Σταυρό τον οποίο κρατούσε ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος, ο οποίος έδωνε και από ένα κλαδάκι βασιλικού για ευλογία.
Εμφανίσεις: 108575
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!