Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στην Λιβύη

ImageΕπίσημη επίσκεψη στην Λιβύη πραγματοποιεί από χθες 22 Οκτωβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας

και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος συνοδεύετε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Σάββα Χειμωνέττο, Διευθυντή της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας "Αθανάσιος ο Μέγας".

 

Στον αερολιμένα της Τριπόλεως τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος με τον ιερό κλήρο, ο Εξοχώτατος κ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Λιβύη, ο Εντιμ. κ. Πρόξενος της Ελλάδος στην Τρίπολη, ο Επιτετραμμένος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Τριπόλεως καθώς και άλλοι επίσημοι.

 

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την τοπική Εκκλησία.

 

Το βράδυ ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος παρεκάθησε σε επίσημο δείπνο, το οποίο παρέθεσε τιμητικώς ο Έλληνας Πρέσβης, ο οποίος εξέφρασε τον σεβασμό του και την χαρά όλων για την παρουσία του Σεπτού Προκαθημένου της Εκκλησία των Αλεξανδρέων στην Τρίπολη, μία πόλη από τις αρχαιότερες και ιστορικότερες της Αφρικανικής ηπείρου.  
Εμφανίσεις: 46716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!