Το Ναϊρόμπι επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ImageΜε τις καμπάνες να κτυπούν χαρμόσυνα, οι εκατοντάδες μαθητές και σπουδαστές που ανήκουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μητρόπολης Κένυας υποδέχτηκαν χθες τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄,

στην πόλη του Ναϊρόμπι, τραγουδώντας και ψέλνοντας στην ελληνική γλώσσα.

 

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μίλησε για το έργο της Σχολής "Μακάριος Γ΄", που φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια ζωής, παρέχοντας γνώσεις σε 55 ιεροσπουδαστές, καθώς επίσης και για την Παιδαγωγική Ακαδημία με τους 400 φοιτητές της, αλλά και το Δημοτικό Σχολείο "Κλήμης ο Αλεξανδρεύς" με τους 150 μαθητές του.

 

"Δώσατε δύναμη και χαρά με την επίσκεψή σας στους μαθητές και σπουδαστές μας", τόνισε ο Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, υποδεχόμενος τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

 

"Εδώ κτυπάει η καρδιά της ορθοδοξίας στην Αφρική", τόνισε με την σειρά του ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, απευθυνόμενος στους εκατοντάδες νέους και τονίζοντάς τους ότι αυτοί αποτελούν το μέλλον της αφρικανικής ηπείρου και από αυτούς περιμένει πολλά η Αλεξανδρινή Εκκλησία.

 

Ο κ. Θεόδωρος συνεχάρη τον οικείο Μητροπολίτη κ. Μακάριο για το έργο του, ενώ αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα τον ερχόμενο Μάιο, όπου και θα απονείμει ο ίδιος τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες φοιτητές και σπουδαστές της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς.

 

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από τις παραπάνω σχολές τουλάχιστον 5.000 επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους έχουν στελεχώσει σχολεία και εκκλησίες σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

 

Μόνο στην Μητρόπολη Κένυας υπηρετούν σήμερα πάνω από τριακόσιοι ιερείς, ενώ η χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αφρικανών ορθοδόξων από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Αφρικής, φτάνοντας περί το ένα εκατομμύριο πιστούς.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναχώρησε χθες το βράδυ από το Ναϊρόμπι, κατευθυνόμενος στο Καμερούν, όπου ξεκινάει από σήμερα πολυήμερη περιοδεία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.
Εμφανίσεις: 68781
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!