Πρεσβευτής Ελληνισμού ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ImageΗ Νομαρχία Αθηνών ανακήρυξε χθες, για 12η συνεχή χρονιά, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,

τους «Πρεσβευτές Ελληνισμού 2009».

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποδόθηκαν ιδιαίτερες τιμές, για το ανθρωπιστικό και ιεραποστολικό έργο του στην Αφρικανική Ήπειρο, στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

 

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β’ παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, μεταξύ άλλων τόνισε:

 

"Αισθήματα χαράς και συγκινήσεως κατακλύζουν την καρδιά μου αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή. "Πρεσβευτής του Ελληνισμού"! Έκφραση μεγάλης τιμής και μεγαλύτερης ακόμη ευθύνης. Πρεσβευτής ενός περιλάλητου πολιτισμού, οι απαρχές του οποίου ανάγονται στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο που αναζήτησε τα συνθετικά στοιχεία ενός έθνους, τα οποία συνόψισε σε τρία δομικά χαρακτηριστικά: το «όμαιμον», το «ομόγλωσσον» και το «ομόθρησκον».

 

Ακόμη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε "Εκφράζω για μία ακόμη φορά ευγνώμονες ευχαριστίες για την υψηλή αυτή τιμητική διάκριση, η οποία αποτελεί εφαλτήριο νέας δυνάμεως και ηθικής υποστηρίξεως στην δύσβατη, αλλά μεστή ουρανίων δωρεών και θαυμάτων, ιεραποστολική πορεία".

 

"Να είσθε βέβαιοι ότι το μαρτυρικό και ένδοξο Πατριαρχείο μας, πιστό στη παρακαταθήκη του ιδρυτού του Αποστόλου Μάρκου, ως φιλόστοργη μητέρα αγρυπνεί και μεριμνά και οι διακονούντες αυτό παραμένουμε αγωνιστές και φρυκτωροί των ελληνορθοδόξων αρχών και αξιών στον παρόντα αιώνα, στην σύγχρονη και διαρκώς μεταβαλλόμενη παγκόσμια κοινωνία, αγωνιζόμενοι με σύνεση και πνεύμα αυτοθυσίας, τίμιοι με την ιστορία, τίμιοι με την Ορθοδοξία" συνέχισε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

 

 

Κλείνοντας ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος τόνισε "Εκφράζοντας και πάλι την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων, εύχομαι και προσεύχομαι «ο πατήρ των οικτιρμών και Θεός πάσης παρακλήσεως» να είναι πάντοτε μαζί σας, κατευθύνοντας τα διαβήματά σας εις παν έργον αγαθόν".

 

Τέλος στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομάτων.
Εμφανίσεις: 80421
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!