Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρέδωσε πτυχία στην Κένυα

ImageΠαρουσία τόσο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄ όσο και του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Κένυας κ. Κένεθ Μαρέντε, δόθηκαν

το Σάββατο το μεσημέρι τα πτυχία στους τελειόφοιτους σπουδαστές της εκκλησιαστικής σχολής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄.

 

Η εν λόγω εκκλησιαστική σχολή εδρεύει στο Ναϊρόμπι και από την δεκαετία του ΄80 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυτώρια στελεχών της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

 

Αποτελεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες εκκλησιαστικές σχολές του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου μαζί με την Πατριαρχική Σχολή «Αθανάσιος ο Μέγας» που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια και την αντίστοιχη σχολή που λειτουργεί στην Κινσάσα.

 

Μιλώντας ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κένυας εξέφρασε την ικανοποίησή του προσωπική αλλά και της χώρας του - για την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο λαό της Κένυας.

 

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε με την σειρά του, στην σπουδαιότητα της ύπαρξης μορφωμένων κληρικών που θα μπορούν να συμβάλουν στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε ολόκληρη την Αφρική.

 

Με αφορμή και την παρουσία του Κύπριου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε την Εκκλησία της Κύπρου για την γενικότερη συμβολή της στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

Εξάλλου, ο κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε θερμά και τον οικείο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο για την προσφορά του τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της σχολής, όσο και την ιεραποστολή και την εκκλησιαστική παιδεία στην Αφρική γενικότερα.

 

Την όλη εκδήλωση παρακολούθησε ο Έλληνας Πρέσβης στο Ναϊρόμπι κ. Δούνδρας, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Κένυα κ. Βασίλειος Τσαμπερλέν, αξιωματούχοι της χώρας και εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών, μέλη της ελληνικής παροικίας και πολύς κόσμος.

 

Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο Ναϊρόμπι ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα, όπου στο Διεθνές αεροδρόμιο της Κενυατικής πρωτεύουσας τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Δημήτρης Δούνδρας και άλλοι επίσημοι.

 

Την ίδια ημέρα, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος παρακάθισε σε δεξίωση που προς τιμήν του παρέθεσε ο Έλληνας Πρέσβης, παρουσία των πολιτικών και διπλωματικών αρχών του τόπου καθώς και του Αποστολικού Νούντσιου.

 

Την  επομένη, στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο Κύπριος Αρμοστής, σε επίσημο δείπνο που παραχώρησε προς τιμήν του κ. Θεοδώρου.

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΝΑΪΡΟΜΠΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ Β΄

 

Τέλος, την Κυριακή το πρωί, ο κ. Θεόδωρος εγκαινίασε τον τρισυπόστατο ναό της Αγίας Σοφίας του Ναϊρόμπι, κατά την πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Μακάριο και τον Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κένυα κ. Βαλερύ Γιεγκόσκιν, υπογραμμίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

 

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Αλεξανδρινής και της Ρωσικής Εκκλησίας.

 

Την ερχόμενη Κυριακή, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια ζωής της Μητρόπολης Κένυας.  
Εμφανίσεις: 50688
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!