Τους Μασάι επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ImageΜε τις παραδοσιακές στολές τους, που αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους, με χορούς και με τραγούδια, ακόμη και μέσα στην εκκλησία, οι Μασάι της Κένυας

καλωσόρισαν χθες τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ στην περιοχή Εουασό, κάπου 30 χιλιόμετρα από το Ναϊρόμπι.

 

Ήταν η πρώτη επίσκεψη Αλεξανδρινού Προκαθημένου στους Μασάι της Κένυας, στην χώρα αυτή όπου υπάρχουν πέντε ορθόδοξες ενορίες, οι τέσσερις εκ των οποίων στους πρόποδες του όρους Κιλιμάντζαρο.

 

Είναι γεγονός ότι οι ορθόδοξοι Μασία διατηρούν τα ήθη και έθιμά τους. Αυτό άλλωστε τους παρότρυνε και ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος όταν τους συνάντησε στο χωριό τους: «Να θυμάστε ότι πρέπει να κρατάτε τις παραδόσεις σας, τα ήθη σας και τα έθιμά σας».

 

Και απευθυνόμενος προς την νεολαία, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «αυτά τα νέα παιδιά αποτελούν το μέλλον της πατρίδας τους, και από αυτά περιμένει εξίσου πολλά και η Ορθοδοξία».

 

 

Αξίζει να τονίσουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή βρίσκεται στο πλευρό των Μασάι που έχουν ασπασθεί τον χριστιανισμό τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια, κυρίως κάτω από τις προσπάθειες του οικείου Μητροπολίτη κ. Μακαρίου, τον οποίον ευχαρίστησε δημόσια για το έργο του χθες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

 

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες του Ιεράρχη, ήταν και η μετάφραση της Θ. Λειτουργίας αλλά και όλων των ακολουθιών στην γλώσσα των Μασάι, έτσι ώστε να μπορούν να ασκούν την πίστη τους στην δική τους γλώσσα, καθώς και η παροχή υποτροφιών, η δημιουργία σχολείου και ιατρικού κέντρου.

 

 

Υπάρχουν και νέοι Μασάι που παρακολουθούν μαθήματα στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄» στο Ναϊρόμπι, για να αποτελέσουν αργότερα στελέχη της Εκκλησίας.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης προς τις οικογένειές τους, τούς προσέφερε είδη διατροφής, ρουχισμού αλλά και παιγνίδια στα παιδιά.

 

Η όλη υποδοχή ολοκληρώθηκε με τους παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια της φυλής των Μασάι, οι οποίοι χάρισαν στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο το σκήπτρο της φυλής τους για να τον ευχαριστήσουν για την επίσκεψη.

 

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επέστρεψε στο Ναϊρόμπι, συνεχίζοντας την ποιμαντική περιοδεία που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Κένυα και η οποία κορυφώνεται την Κυριακή με τους επίσημους εορτασμούς για τα 50 χρόνια της Μητρόπολης Κένυας.

  

Εμφανίσεις: 39531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!