Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τα θύματα του Σινούκ

ImageΕπιμνημόσυνη Ακολουθία τέλεσε σήμερα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, στον Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου,

(Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), επί τη συμπληρώσει πέντε χρόνων από το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα του Σινούκ, στο οποίο επέβαινε ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ’, Αρχιερείς, κληρικοί και λαϊκοί.

 

Κατά την διάρκεια της Επιμνημόσυνης Ακολουθίας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ήταν φανερά συγκινημένος.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μετά το πέρας της ακολουθίας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην ημέρα εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2004 τόνισε:

 

«Πριν πέντε χρόνια αγαπητοί μου, ακριβώς αυτήν την ώρα που προσευχόμεθα, ο Θεός μέσα στο απέραντο πρόγραμμα της αγαθότητας και της Αγάπης Του, όπως ακούσατε και στην ευχή «αφήρπασε τις ψυχές» για να συνεχίσουνε ως λειτουργοί των μυστηρίων του Θεού εις τα ουράνια, στον κόσμο της δικαιοσύνης, της αγάπης και της ειρήνης».

 

Ακόμη συνέχισε «Η επταετής Πατριαρχία του μακαριστού Πατριάρχου μας Πέτρου, ήταν όλη ένας αγώνας, μια αγωνία, μια προσπάθεια για να επιβιώσει όπως μπορούσε καλύτερα το Πατριαρχείο μας».

 

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος αναφέρθηκε σε όλα τα θύματα του δυστυχήματος, τονίζοντας πως «ο μακαριστός γέροντας τόσο αγαπητός σε όλους Καρθαγένης Χρυσόστομος, σ΄ αυτό εδώ το Μετόχιον μαζί με τα πνευματικά του παιδία, π. Βασίλειο και π. Μακάριο να προσπαθούνε γι΄ αυτήν εδώ την εκκλησία το Μετόχιον του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».

 

«Ο ιεροπρεπής, ευγενής άνθρωπος ο Ειρηναίος που παιδιά μου αν αυτή την στιγμή υπάρχει ιεραποστολή στην Γκάνα, στην Νιγηρία, στο Καμερούν τα πάντα μαρτυρούν την προσφορά του μεγάλου ιεραποστόλου, Μητροπολίτη Ειρηναίου», συνέχισε ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.

 

 

«Πριν καιρό αγαπητοί μου είχα επισκεφθεί την Μαδαγασκάρη και θαύμασα τα αμέτρητα έργα μπορώ να πω, του μακαριστού Επισκόπου μας Νεκταρίου. Αλλά και οι δύο μας Ιερομόναχοι ο Αρσένιος στην Μονή Μαχαιρά, ο π. Καλλίστρατος στο Πατριαρχείο μας, ήταν κληρικοί με ένα λαμπρό μέλλον. Τέλος, και το αγαπημένο μας, το πολύκλαυστο παιδί μας, με την αγαθή του καρδιά, ο διάκονος Νεκτάριος μας», συνέχισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος και προς του Άρχοντες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη ακολουθία, τόνισε «Απευθύνομαι σε εσάς Άρχοντες του Πατριαρχείου μας, για να θυμηθούμε και τα λαϊκά μέλη της συνοδείας που ακολούθησαν τον Πατριάρχη μας. Να θυμηθούμε τους αξιωματικούς, γιατί για όλους μια μάνα έκλαψε και κλαίει, μια σύζυγος, τα παιδιά τους και ποίος ξέρει τη πέρασαν αυτές οι οικογένειες όλα αυτά τα πέντε χρόνια. Ήρθαν Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά και όλων των συγγενών τα μάτια ήταν δακρυσμένα».

 

 

Μιλώντας στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος δήλωσε: «Σήμερα κάναμε αυτήν την προσευχή και όπως ξέρετε εκεί ψηλά οι ψυχές δεν ζητούν τίποτα παραπάνω, διότι βρίσκονται στον κόσμο «ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος».

 

Ακόμη ο Πατριάρχης δήλωσε ότι «Εγώ σαν πατέρας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, στον πολύκλαυστο μακαριστό Πατριάρχη μας Πέτρο Ζ΄. Επίσης, ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να του ετοιμάσω ένα ολόκληρο δωμάτιο εις μνήμη του, όπου θα έχει όλα του τα έργα, τα όνειρα, τα περισσότερα να έχουν τελειώσει, άλλα να βρίσκονται προς το τέρμα και άλλα να γίνονται τώρα. Έτσι θα αναπαύετε ήσυχα εκεί που βρίσκεται, και όλα τα όνειρα και οι προσδοκίες του γίνονται σιγά – σιγά πραγματικότητα, για το καλό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής».

 

Τέλος, ο Πατριάρχης δήλωσε στην Romfea.gr, πως «Σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου είναι μια ημέρα που χιλιάδες άνθρωποι στην Αμερική κλαίνε και αυτοί τους δικούς τους ανθρώπους. Σαν σήμερα, έχασαν την ζωή τους περίπου τρείς χιλιάδες άνθρωποι από το τρομοκρατικό χτύπημα των δίδυμων πύργων στην Αμερική, εύχομαι ο Θεός να αναπαύει και εκείνες τις ψυχές».

  

Εμφανίσεις: 59109
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!