Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Εκκλησία της Αλβανίας

ImageΙστορική επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2009, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ο Πάπας και Πατριάρχης

Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄.

 

Στην Αλβανία τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο θα συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιωνάς, ο Μητροπολίτης Μουανζάζ κ. Ιερώνυμος  και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου, Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος.

 

Ο Πατριάρχης θα αφιχθεί σήμερα στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα», όπου θα τον υποδεχτεί ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και κληρικοί της Εκκλησίας της Αλβανίας.

 

Η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στα Τίρανα, όπου εκεί θα ψαλλεί δοξολογία και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των δύο Προκαθημένων.

 

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης και η συνοδεία του θα επισκεφθούν το Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, όπου εκεί θα συναντηθεί με το προσωπικό και τους σπουδαστές της Θεολογικής Ακαδημίας «Ανάστασις του Χριστού», όσο και με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός».

 

Να αναφερθεί ότι το Πατριαρχικό και Αρχιερατικό Συλλείτουργο των δύο Προκαθημένων θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αύριο Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009.

 

Στη πενταήμερη επίσκεψη του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, θα έχει πλούσιο πρόγραμμα με πολλές επισκέψεις και συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αλβανίας κ. Μπαμίρ Τόπι, τον Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Έντι Ράμα, καθώς και άλλους ανώτατους αξιωματούχους του Αλβανικού κράτους.

 

Να αναφερθεί πως ο Πατριάρχης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009, θα παραστεί στην 10η επέτειο της λειτουργίας του Ορθόδοξου Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός» στα Τίρανα.

 

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Κορυτσάς, εκκλησίες, μοναστήρια και διάφορα ιδρύματα, ώστε να δει από κοντά το μεγάλο ιεραποστολικό έργο που διεξάγεται στην Αλβανία από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. 
Εμφανίσεις: 44217
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!