Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Εκκλησία της Ελλάδος

ImageΕπίσημη Ειρηνική επίσκεψη στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος και την Ελληνική Πολιτεία, θα πραγματοποιήσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής

κ. Θεόδωρος Β’ από 7 έως 14 Δεκεμβρίου 2009.

 

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», δημοσιεύει σήμερα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το πρόγραμμα της επισκέψεως του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄ στην Ελλάδα, πριν ακόμα αυτό γίνει γνωστό.

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με αριθμό πτήσεως ΟΑ 326 της OLYMPIC AIR, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009.

 

Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχτούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων Σχέσεων, Αρχιερείς, Εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα.

 

Την ίδια ημέρα και ώρα 18:30, στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία επί τη αφίξει του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των Συνοδικών Αρχιερέων.

 

Στις 20:30 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η συνοδεία του, θα επισκεφθούν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις 21:00 θα παρατεθεί δείπνο προς Τιμήν του Πατριάρχου.

 

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

 

Στις 09:30 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, θα επισκεφθεί το Συνοδικό  Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου στην Πύλη της Μονής Πετράκη θα τον υποδεχθούν ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων Σχέσεων και ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου.

 

Αμέσως μετά ο Πατριάρχης Θεόδωρος και η συνοδεία του θα προσκυνήσουν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, όπου θα τελεστεί και επίσημη Δοξολογία.

 

Στη συνέχεια στη Πύλη του Συνοδικού Μεγάρου θα γίνει η υποδοχή από τον Αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου και του Γραμματέα Αρχιμ. Μάρκο Βασιλάκη και Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

 

Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στο Μικρό Συνοδικό, οπού ο Αρχιεπίσκοπος θα παρουσιάσει στον Πατριάρχη του Συνοδικούς Αρχιερείς.

 

Εν συνεχεία θα γίνει τελετική είσοδος των Συνοδών του Πατριάρχου και των Μελών της Ιεράς Συνόδου καθώς και των Δύο Προκαθημένων στο Μεγάλο Συνοδικό.

 

Στο Μεγάλο Συνοδικό ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα παρασημοφορήσει τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, με την Ανώτατη τιμή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Στις 12:30 ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, εκεί στο Ναό της Σχολής θα τελεστεί Δοξολογία και στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο γεύμα.

 

Στις 14:30 θα αναχωρήσει για το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, όπου θα έχει συνάντηση με την υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Στις 15:30 ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εξωτερικών, και θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπυρίδωνα Κουβέλη.

 

Στις 17:00 τον Πατριάρχη θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, στις 17:30 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και στις 19:00 η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε κ. Αλέκα Παπαρήγα.

 

Στις 20:00 θα επισκεφθεί την Αιγυπτιακή Πρεσβεία και εκεί ο Πρέσβης κ. Tarek Adel, θα παραθέσει δείπνο προς Τιμήν του.

 

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

 

Στις 09:30 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τον Άρειο Πάγο και, 09:45 το νέο Μουσείο της Ακροπόλεως των Αθηνών.

 

Στις 13:30 ο Πατριάρχης Θεόδωρος θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

 

Εν συνεχεία στις 14:30 ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Γεώργιο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτες των δύο Εκκλησιών.

 

Στις 20:30 θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, από την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», εις τα πλαίσια της συνυπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της «Αλληλεγγύης».

 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

 

Τη Πέμπτη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα επισκεφθεί στις 09:00 το Μπενάκειο Μουσείο και στις 10:30 θα επισκεφθεί τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

 

Στις 11:30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκεί τον Πατριάρχη θα προσφωνήσει η Κοσμήτορας κ. Ελένη Χριστινάκη.

 

Εν συνεχεία στις 14:00 ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί στο Μέγαρο της Βουλής, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

 

Στις 18:00 ο κ. Θεόδωρος θα βρεθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος  Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Αθήνα (πλησίον Εθνικής Πινακοθήκης), όπου θα γίνει η Παρουσίαση Δύο τιμητικών τόμων εις μνήμην Ιωάννου Μ. Χατζηφώτη, εκδόσεως Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

 

Τη Παρασκευή ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρίνης Εκκλησίας, στις 09:30 θα αφιχθεί στο Λιμάνι της Αίγινας, εκεί θα γίνει δεκτός από τον Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ και τις Αρχές του Τόπου.

 

Στις 10:00 θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, οπού θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία και αμέσως μετά θα γίνει υποδοχή στο Αρχονταρίκι και αργότερα ξενάγηση στη Μονή.

 

Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στις 14:30, θα επισκεφθεί και την Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά και στις 16:00 θα αναχωρήσει για Πειραιά.

 

Τέλος, στις 19:30 της ίδιας ημέρας ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνιο Σαμαρά.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

 

Τη Κυριακή στις 08:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία όπου θα συλλειτουργήσουν οι δύο Προκαθήμενοι, συμπαραστατούμενοι από τους Συνοδικούς Αρχιερείς.

 

Στις 12:00 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος θα φυτέψει ένα δένδρο, στην αναδασωτέα έκταση των πυρόπληκτων περιοχών της Πεντέλης.

 

Τέλος, στις 13:00 θα παρατεθεί επίσημο γεύμα από τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμο, προς Τιμήν του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄.

 

Πρόσκληση Γραφείου Πατριαρχείου Αλεξξανδρείας στην Αθήνα

 

Μετά  πολλής χαράς  επικοινωνούμεν μαζί σας και σας γνωρίζομεν ότι η Α. Θ. Μακαριότης ο Σεπτός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αγίου Μάρκου, ο  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ .κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, πραγματοποιεί επίσημον Ειρηνικήν Επίσκεψιν εις την Αγιωτάτην Εκκλησίας της Ελλάδος και την Ελληνικήν Πολιτείαν από 7ης έως 14ης Δεκεμβρίου 2009.

 

Αι επίσημαι τελεταί εις τας οποίας, μετά πολλής της χαράς,  σας προσκαλούμε να συμμετάσχητε ίνα λάβητε τας Σεπτάς Πατριαρχικάς Ευχάς και Ευλογίας της Α. Θ. Μακαριότητος είναι:

 

Α. Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 18:30΄, Ιερός Ναός Αγίου Διονυσίου  Αρεοπαγίτου, Σκουφά 34, Κολωνάκι. Επίσημος Δοξολογία επί τη αφίξει της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ εις Αθήνας.

 

Β. Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 18:00΄, Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως  Περιστερίου, οδός Χαλκοκονδύλη και Εθνικής Αντιστάσεως  96 εις Περιστέρι.

 

Παρουσίαση της Νέας Εκδόσεως της Μεταφράσεως της Καινής Διαθήκης του Μαξίμου Καλλιπολίτου, της δημοσιευθείσης επί Πατριαρχείας Κυρίλλου του Λουκάρεως.

 

Γ. Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 18:00΄, Αίθουσα  Εθνικού Ιδρύματος  Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Αθήναι (πλησίον Εθνικής Πινακοθήκης), Παρουσίαση Δύο τιμητικών τόμων εις μνήμην Ιωάννου Μ. Χατζηφώτη, εκδόσεως Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

Δ. Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009, από ώρας 08:30΄, Ιερός  Ναός Αγίου Διονυσίου  Αρεοπαγίτου, Σκουφά 34, Κολωνάκι.

 

Επίσημο  Πατριαρχικό και  Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο, προεξαρχόντων των προκαθημένων των δύο Εκκλησιών. 
Εμφανίσεις: 66723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!