Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Αίγινα

ImageΠροσκύνημα στο νησί του Αγίου Νεκταρίου την Αίγινα, πραγματοποίησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, αποδίδοντας φόρο τιμής σε έναν

νεομάρτυρα της εκκλησίας που διετέλεσε Επίσκοπος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στο Κάιρο, αποπέμφθηκε από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, εγκατέλειψε πικραμένος την Αίγυπτο και φτάσαμε πριν από μία δεκαετία περίπου όπου η Αλεξανδρινή Εκκλησία παρουσίασε την «συνοδική διαγνώμη» του, δηλαδή την συγνώμη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για ό,τι σφάλματα έπραξε για τον Άγιο Νεκτάριο, με κάθε επισημότητα, το 1998.

 

 

Σήμερα το πρωί, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έφθανε στο  νησί, όπου του επεφύλαξε θερμή υποδοχή ο οικείος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ στο λιμάνι της πόλης.

 

Αμέσως μετά, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κατευθύνθηκε στο μοναστήρι του Αγίου, όπου τελέστηκε δοξολογία.

 

Ήταν η πρώτη  φορά για τον κ. Θεόδωρο που  επισκεπτόταν το νησί μετά από 35 ολόκληρα χρόνια, από τότε που ήταν φοιτητής, γι’ αυτό και δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

 

 

Επισκέφθηκε το δωμάτιο όπου έζησε ο Άγιος Νεκτάριος, προσκύνησε την τίμια κάρα του και μίλησε για την προσφορά του νεομάρτυρα της Εκκλησίας μας στην Εκκλησία της Αφρικής και την Ορθοδοξία γενικότερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα η νήσος Αίγινα τέρπεται και η Εκκλησία των Αλεξανδρέων σεμνύνεται».

 

Ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος μάλιστα αποκάλυψε ότι ήθελε να λάβει  το όνομα Νεκτάριος όταν ήταν μικρός από την αγάπη που έτρεφε για τον Άγιο, τον οποίο πάντοτε αποκαλεί «γέροντα».

 

 

Ως ανάμνηση μάλιστα της επίσκεψής του  στο μοναστήρι, όπου ζουν σήμερα 16 μοναχές, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσέφερε  έναν σταυρό φτιαγμένο στην Μαδαγασκάρη, αλλά και τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου, πολιούχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην ηγουμένη της Μονής Θεοδοσία.

 

Επίσης, ο κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε  επίσης το  μοναστήρι του Αγίου  Μηνά καθώς και τον αρχαίο ναό  της Αφαίας.

 

Τέλος, αργά το απόγευμα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επέστρεψε  στην Αθήνα. 
Εμφανίσεις: 88302
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!