Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στη Μητρόπολη Χαρτούμ

ImageΤα μεσάνυχτα της 24ης Φεβρουαρίου 2010 αφίχθη στο Χαρτούμ, προερχόμενος από την Αιθιοπία, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα.

Τον Πατριάρχη ανέμεναν στον διεθνή αερολιμένα του  Χαρτούμ ο Μητροπολίτης Χαρτούμ  κ. Εμμανουήλ, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Σουδάν κ. Χρήστος Καραπάνος, ο Εξοχ. Πρέσβης της  Αιγύπτου κ. Abdel-Wahab, ο Αξιότ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κονότητος κ. Ξενοφών Καραπαναγιώτης, εκπρόσωποι των ελληνικών οργανώσεων, εκπαιδευτηρίων κ.α.

Την επομένη, 25η Φεβρουαρίου 2010 ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία. Ο Εξοχ. Πρέσβης κ. Χρήστος Καραπάνος και το προσωπικό της Πρεσβείας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, ο Οποίος ευλόγησε κατά το πατρώο έθος και την Αγιοβασιλόπιττα. Ακολούθησε ανταλλαγή προσφωνήσεων και αναμνηστικών δώρων.

Ακολούθως η  ΑΘΜ μετέβη στο πλήρως ανακαινισμένο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως  Χαρτούμ, επαινέσας τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και τους συνεργάτες του για την εν γένει άοκνη προσπάθεια, επισκέφθηκε προσκυνηματικώς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ το μεσημέρι παρεκάθησε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν Του ο Εξοχ. Έλληνας Πρέσβης κ. Καραπάνος.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΟ  ΧΑΡΤΟΥΜ

Το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε την Αιγυπτιακή Πρεσβεία στο Χαρτούμ.

Τον Μακαριώτατο υπεδέχθη ο Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Afifi Abdel – Wahab, ενώ παρέστησαν ο Εξοχ. Έλληνας Πρέσβης κ. Χρήστος Καραπάνος, ο Εξοχ .Πρέσβης της Ρωσίας, ο Σεβ. Αποστολικός Νούντσιος κ. Leo Boccardi, οι Σεβ. Ιεράρχες της Κοπτικής Εκκλησίας στο Σουδάν, ο Αξιοτ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ξενοφών Καραπαναγιώτης, επιχειρηματίες, πάροικοι κ.α.Image

Ο Πατριάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Εξοχ. Αιγύπτιο Πρέσβη γιά την προσγενομένη τιμή, την φιλοξενία και το δείπνο, ευχήθηκε υπέρ της υγείας του Εξοχ. Προέδρου της Αιγύπτου κ. Χόσνι Μουμπάρακ καί υπέρ της ευημερίας του ευγενούς Αιγυπτιακού λαού.

Επίσης ανεφέρθη στην ιεραποστολική, πνευματική και ανθρωπιστική διακονία της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων στην Αφρική.

Τέλος, ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ η βραδιά έκλεισε με προσευχητική δέηση υπέρ της καλής φιλίας και συνεργασίας των λαών Ελλάδος και Αιγύπτου.

Εμφανίσεις: 97249
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!