Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας

ImageΤον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄ συνάντησε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων, στον ιστορικό χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

Υποδεχόμενος τον Φιλανδό Αρχιεπίσκοπο, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής και ιδίως στην Μητρόπολη της Κένυας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λέων εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την συνάντηση, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το ιεραποστολικό έργο, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, βλέπει απτά και σημαντικά αποτελέσματα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, που συνοδευόταν από τον Καθηγούμενο του Μοναστηριού Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Νήφωνα και ο Αρχιεπίσκοπος Λέων, που συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φιλανδίας Ιούκα Πάρμα αλλά και τον Πρέσβη της Φιλανδίας στην Αίγυπτο κ. Ρομπέρτο Τάνζι Άλπμι, ετέλεσαν τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου Ζ΄, ενώ ξεναγήθηκαν και στις περίφημες κατακόμβες του μοναστηριού.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Λέων προσκάλεσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να επισκεφθεί επίσημα την Εκκλησία της Φιλανδίας.

Image

Εμφανίσεις: 64701
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!