Στη Βόρεια Οσσετία το τμήμα λειψάνου που δώρισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ImageΣτη Βόρεια Οσσετία έφτασε το τμήμα λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που προσέφερε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, στον επικεφαλής του κρατιδίου της Βόρειας Οσετίας – Αλανίας Εξοχ.κ. Ταϊμαρούζ Μαμσούρωφ.

Το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Σταυρουπόλεως και Βλαδικαυκάσου κ. Θεοφάνης, το οποίο έγινε δεκτό με μεγαλοπρέπεια από κλήρο και λαό της Οσσετίας.

Κατά την άφιξη ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφάνης τέλεσε μια σύντομη παράκληση και εν συνεχεία τόνισε, ότι «είναι σημαντικό το ότι ο επικεφαλής της Βόρειας Οσσετίας, δεν ενδιαφέρεται μόνο για την οικονομική ευημερία του λαού, αλλά και για την πνευματική αναγέννηση της Β. Οσσετίας.»

Εν συνεχεία το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Μπεσλάν, όπου εκατοντάδες έχουν ταφεί εκεί από την τρομοκρατική πράξη του 2004. Επίσης, στο μνημείο για τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που έπεσαν κατά την απελευθέρωση, έψαλλαν το «αιωνία η μνήμη».

Να αναφερθεί, ότι το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου μεταφέρθηκε αμέσως μετά εν πομπή στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί και στρατιώτες, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Βλαδικαύκασο όπου και θα παραμείνει μόνιμα.

Το ίδιο βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Σταυρουπόλεως Θεοφάνης τέλεσε αγρυπνία, η οποία μεταδόθηκε και τηλεοπτικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Θεοφάνης επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο της FSB, και ευλόγησε από αέρος με το λείψανο την Βόρεια Οσσετία.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας προσέφερε τμήμα λειψάνου του Αγ. Γεωργίου

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 55710
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!