Οικουμενικός Πατριάρχης «Πάντοτε Σας συμπαριστάμεθα προσευχητικώς»

ImageΣυλλυπητήριο γράμμα προς τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας της Αλεξανδρείας Σενούντα Γ΄ , απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Αλεξάνδρεια και τον άδικο χαμό 30 ατόμων.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στο γράμμα του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επιθυμούμεν να εκφράσωμεν τη Υμετέρα Μακαριότητι τα πλέον ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια ημών δια την πρόσφατον τρομοκρατικήν επίθεσιν έξω από τον Ιερόν Ναόν των Κοπτών Αγίων. Οι λόγοι δεν δύνανται να εκφράσουν επαρκώς την έκπληξιν και την θλίψιν ημών δια το μέγεθος της τραγωδίας ταύτης.»

«Το αδίστακτον και αμείλικτον του χαρακτήρος των επιδρομέων εκλόνισαν τους χριστιανούς και πάντα άνθρωπον καλής θελήσεως εις όλον τον κόσμον. Το άδικον και αδικαιολόγητον τούτο γεγονός απεκάλυψεν εις ημάς και εις όλον τον κόσμον το μέγα τίμημα, το οποίον εξακολουθούν οι χριστιανοί να καταβάλλουν δια την εις  τον Ιησούν Χριστόν πίστιν των», προσθέτει επίσης ο κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει: «Δι’ ό εις την λίαν δύσκολον ταύτην στιγμήν του πόνου επιθυμούμεν να διαβεβαιώσωμεν Υμάς και τους πιστούς Σας δια την πλήρη αλληλεγγύην και υποστήριξίν μας. Σας παρακαλούμεν να γνωρίζετε ότι πάντοτε Σας συμπαριστάμεθα προσευχητικώς συνεχίζοντες  την στενήν και τεθλιμμένην οδόν του βίου των Εκκλησιών ημών».

«Ευχόμεθα όπως πάντες οι προσφάτως απωλέσαντες την ζωήν αυτών εύρουν ειρήνην και ανάπαυσιν εν κόλποις Αβραάμ», αναφέρει κλείνοντας.

Εμφανίσεις: 56296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!