Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε έκθεση Εικόνων Νεομαρτύρων (ΦΩΤΟ)

keimiliarxeio.serres-2

Στο Κειμηλειαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών, στο οποίο με την ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου φυλάσσονται προγονικοί εκκλησιαστικοί θησαυροί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος εγκαινίασε Έκθεση εικόνων Νεομαρτύρων, προερχομένων από Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται και δύο εικόνες από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, από τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Σύρου, και του Αγίου Μανουήλ του Κρητός, από το Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στη θεολογία των εικόνων και τη θέση και την αξία τους για τη ζωή της Εκκλησίας, ενώ ο Παναγιώτατος ανέγνωσε απόσπασμα από την ομιλία του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου για τους Νεομάρτυρας και συνεχάρη τον Σεβασμιότατο κ. Θεολόγο για την πρωτοβουλία του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

keimiliarxeio.serres-1

keimiliarxeio.serres-3

keimiliarxeio.serres-4

keimiliarxeio.serres-5

keimiliarxeio.serres-6

keimiliarxeio.serres-7

keimiliarxeio.serres-8

keimiliarxeio.serres-9

keimiliarxeio.serres-10

keimiliarxeio.serres-11

keimiliarxeio.serres-12

keimiliarxeio.serres-13

keimiliarxeio.serres-14

keimiliarxeio.serres-15

Εμφανίσεις: 20678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!