Βαρθολομαίος: "Σας φέρνομε την καρδιά μας, και την ψυχή μας" - (Vid)

ImageΤο μουσείο «Γουλανδρή – Φυσικής Ιστορίας» επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, το απόγευμα της Δευτέρας.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στην είσοδο του Μουσείου, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Νίκη Γουλανδρή.

Εν συνεχεία μετέβησαν στο προαύλιο χώρο του Μουσείου, όπου έγιναν οι καθιερωμένες ομιλίες και η συναυλία της Καμεράτας.

Η κα Γουλανδρή στην προσφώνηση της, υπογράμμισε την σημασία του ρόλου του Οικουμενικού Πατριάρχου στο ζήτημα του περιβάλλοντος, και τον ευχαρίστησε θερμά για τις ενέργειες που κάνει.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος, ανέφερε το πόσο σημαντικό είναι το Μουσείο της «Φυσικής Ιστορίας», ενώ ευχήθηκε καλή συνέχεια με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του «Κέντρου ΓΑΙΑ» και το «Διεθνές έτος δασών 2011».

Στο σύλλογο Ιμβρίων Νέας Σμύρνης

Tον Σύλλογο Ιμβρίων Νέας Σμύρνης, επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Περγάμου κ. Ιωάννη και Ίμβρου κ. Κύριλλο.

Να αναφερθεί ότι πρώτος μίλησε ο Μητροπολίτης Ίμβρου, ο οποίος ζήτησε τις ευχές και τις προσευχές του Πατριάρχου για να συνεχίσει να υπάρχει ζωή, στο πολύπονο νησί της Ίμβρου.

"Εμείς εκεί στην Ίμβρο δεν αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις Θερμοπύλες μας. Δεν αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε την Ίμβρο μας. Πάντοτε θα ελπίζουμε και θα υπομένουμε", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Ίμβρου.

«Ίσως κανένας από σας δεν έχει γεννηθή στην Ίμβρο των Θρακικών Σποράδων, στο «Ουράνιο Νησί» όπως θα μεταφράζαμε την σημερινή ονομασία του Νησιού μας. Κι όμως είσθε παιδιά της Ίμβρου, έστω και εάν γεννηθήκατε εδώ στην Αθήνα η στην Θεσσαλονίκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης.

Εν συνεχεία σε πολύ συγκινητικό κλίμα ο Πατριάρχης μίλησε στους νέους από στήθους, προτρέποντας τους να συμβάλουν στη ενίσχυση του νησιού, έχοντας μεταξύ τους επικοινωνία ακόμα και μέσω Facebook, "έχουμε ανάγκη την δική σας συμβολή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε συγκινημένος: "Κρατήστε τα καλά στα βάθη της ψυχής σας και στο κέντρο της καρδιάς σας να έχετε πάντοτε την πληγωμένη Μητέρα Ίμβρο".

Τέλος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα, ενώ ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{youtube width="620" height="400"}MbutpBcUkCk{/youtube}

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 60555
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!