Οικουμενικός Πατριάρχης: "Ο Ελληνικός λαός θα περάσει το ποτάμι"

ImageΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου.

Να αναφερθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, ενώ διήρκησε περίπου 25 λεπτά.

Καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που έρχεστε στην Ελλάδα και πάλι σας καλωσορίζουμε.»

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές για την χώρα και τον ελληνικό λαό μας δίνετε δύναμη, μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας ο δύσκολος και παντοτινός, αλλά είναι αγώνας όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά για ολόκληρη την Ορθοδοξία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία τόνισε: «Ένας αγώνας για τα δίκαια της Ορθοδοξίας, αλλά και ένας αγώνας για την συνεργασία, τον πολιτισμό και για την μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής».

"Μας εμπνέετε με τους δικούς σας αγώνες και προσπάθειες, είμαστε πάντα κοντά σας. Αυτές τις στιγμές η παρουσία σας εδώ στην Ελλάδα δίνει σε όλους μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε να κάνουμε και εμείς ένα πολύ δύσκολο αγώνα, να φύγει η Ελλάδα από την κρίση στην οποία βρίσκεται για να μπορέσει να ευημερήσει ο Ελληνικός λαός", πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του τόνισε: «Μαζί με τους εν Χριστώ αδελφούς, ήρθαμε για τους Special Olympics εδώ, αλλά όχι μόνον. Ήταν και μία ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και πάλι με την προσφιλή εξοχότητά σας, με τον Ελληνικό λαό ευρύτερα, με τους καλούς συνεργάτες σας και να φέρουμε την ευλογία και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως προς τον Ελληνικό λαό, ο οποίος, όπως το είπατε ήδη, διέρχεται δύσκολες ημέρες. Η ευχή και η προσευχή μας είναι κοντά σας."

Επίσης υπογράμμισε: «Είπα και χθες εις το Δημαρχείον του Αμαρουσίου, ότι περάσαμε ως γένος δυσκολότερες ημέρες, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες και όμως ανταπεξήλθαμε, τα βγάλαμε πέρα. Και εύχομαι κι αυτή τη φορά, ο Ελληνικός λαός, με εθνική ομοψυχία, κάτω από την ηγεσίαν της Κυβερνήσεώς του, υπό την Προεδρίαν της εξοχότητός σας, να μπορέσει, όπως λέμε στην λαϊκή γλώσσα, να περάσει το ποτάμιι».

Τέλος ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, ανέφερε ότι «eμείς θα είμαστε πάντοτε κοντά σας, με την προσευχή μας. Και από την άλλη πλευρά, εμείς ευχαριστούμε ως Οικουμενικό Πατριαρχείο την Ελληνική Κυβέρνηση, για τη διαρκή μέριμνα και στοργή της για τα προβλήματα του Πατριαρχείου, για τα προβλήματα της εν Τουρκία Ομογενείας, για την εκπλήρωση της οικουμενικής αποστολής του Πατριαρχείου μας προς πάσαν κατεύθυνσιν, και στο θέμα των διαθρησκειακών διαλόγων, και στο θέμα των περιβαλλοντικών προσπαθειών μας».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης και η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Τον κ. Βαρθολομαίο συνόδευαν ο επικεφαλής του Γραφείου του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Μητροπολίτης Περγάμου, Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 58944
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!