Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε έκθεση 8 φωτογράφων

ImageΤην Έκθεση 8 φωτογράφων στην Αγιορειτική Εστία εγκαινίασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, από τις 4 προσκυνηματικές επισκέψεις Του στο Άγιον Όρος και τις 3 στις εκδηλώσεις της Αγιορειτικής Εστίας.

Στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, στον αύλιο χώρο του κτιρίου Νεδέλκου πραγματοποιήθηκε προσφωνήση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Προέδρου της Αγιορειτικής Εστίας Γιάννη Μπουτάρη.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, και εν συνεχεία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσέφερε στον κ. Βαρθολομαίο μια οδοιπορική ράβδο.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο της Αγιορειτικής Εστίας και την Έκθεση φωτογραφίας.

Αυτή την ώρα ο κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε για την Ουρανούπολη και από εκεί για το Άγιον Όρος, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη.

Στο Άγιον Όρος ο Πατριάρχης

Με την ίδια ευκαιρία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί και ορισμένες Μονές του Αγίου Όρους για να «ευλογήσει εκ του σύνεγγυς τούς εν αυταίς ενασκουμένους Μοναχούς», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Φανάρι.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και μέλη της Πατριαρχικής Αυλής.

Τη Δευτέρα ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Λαγκαδά και «θα ευλογήσει το ποίμνιο αυτής, εγκαινιάζων διάφορα εκκλησιαστικά και άλλα κοινής ωφελείας Ιδρύματα».

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 49516
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!